Ege İhracatçı Birlikleri uluslar arası fuarlara milli katılım organizasyonu yanında İzmir’de düzenlenecek olan IF WEDDING Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı’nda “Alım Heyeti Organizasyonu” yapacak. İngiltere ve Almanya’ya yönelik “Bir Kahve Molası Ticaret” sloganıyla “Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu”na imza atacak. Tekstil ihracatçılarına yönelik ise Polonya’da “Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu” gerçekleştirilecek.

Çin’den ABD’ye, Almanya’dan Japonya’ya, Hindistan’dan Polonya’ya değişik ülkelerde gıda, doğaltaş, hazırgiyim, deri, organik ürünler sektörlerinde düzenlenecek fuarlara katılarak Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin ihracatını arttırmak için çaba göstereceklerini anlatan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Egeli ihracatçıların 2012 yılında EİB’nin fuarlarına katıldıkları takdirde yaklaşık 150 saati uçarak, 30 günü ise fuarlarda ürünlerini tanıtarak geçireceklerini söyledi.
Uluslar arası ticari anlaşmaların yüzde 40’ının fuarlarda imzalandığına işaret eden Türkmenoğlu, “2023 yılında 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmada fuarlar çok önemli bir rol üstlenecek. İhracatçılarımızı yeni müşteriler kazanabilecekleri, mevcut müşterileri ile ticari bağlantılarını güçlendirebilecekleri ticari fuarlara katılmaya davet ediyoruz. Bugüne değin gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda ihracat camiasına kazandırdığımız birçok yeni firmanın dışında, yeni pazar açılımları yarattık. Düzenlediğimiz organizasyonlar ile sözkonusu ülkelere yönelik ihracatımızı en az ikiye katladık. Örneğin hazırgiyimcilerimizin Londra’da gerçekleştirdikleri etkinlikler sonucunda Bölgemizden İngiltere’ye yönelik olarak gerçekleştirilen hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatımızın yüzde 74 seviyesinde artış gösterdi. Bu tesbitimiz fuarlara düzenli olarak katılan firmaların büyüme ve ihracat artışlarının Türkiye ortalamasının en az iki katı olduğunu gözlemliyoruz” diye konuştu.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, 2012 yılında gerçekleştirdikleri ilk fuarın 15-18 Şubat 2012 tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen Dünya’nın en büyük organik ürünler fuarı olan Biofach fuarı olduğunu söyledi.
Ege İhracatçı Birlikleri’nin 2012 yılında düzenleyeceği ikinci uluslararası etkinlik ise, 27 Şubat – 02 Mart 2012 tarihleri arasında Polonya’da düzenleyeceği “Tekstil Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu” olacak.
GIDA İHRACATÇILARI JAPONYA VE ABD YOLCUSU
Katma değeri yüksek olan gıda ürünleri ihracatını arttırmak için Ege İhracatçı Birlikleri 2012 yılında iki fuarda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu yapacak. 06-09 Mart 2012 tarihlerinde Japonya’da Foodex Gıda ve Teknolojileri Fuarı, 17-19 Haziran 2012 tarihleri arasında ise ABD’de Fancy Food Gıda ve Teknolojileri Fuarı, Türk ihracatçılarına yeni ticari bağlantılar yapabileceği yeni fırsatlar sunacak.
DERİ İHRACATÇILARI ÇİN FUARININ GEDİKLİSİ OLDU
Ege İhracatçı Birlikleri’nin Çin’de uzun yıllardan beri başarıyla düzenlediği All China Leather Exhibilition Fair ise 2012 yılının Eylül ayında düzenlenecek. Türkiye’nin Çin’e deri ve deri ürünleri ihracatının 30 kat artışını sağlayan All China Leather Exhibilition Fair Türk deri ürünleri ihracatçılarının gözde fuarları arasında yerini alacak.
DOĞALTAŞ SEKTÖRÜ ÇİN’DE BÜYÜYECEK
Çin’deki fuarlara katılarak Çin’de sürekli büyüyen Türk Doğaltaş Sektörü, 2012 yılında 6-9 Mart 2012 tarihlerinde Çin’in Xiamen şehrinde düzenlenecek olan Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katılarak Çin pazarındaki konumunu güçlendirecek. Doğaltaş ihracatçıları Kasım 2012’de ise bir başka hedef Pazar Hindistan’da Constru Hindistan Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk doğaltaşını beğeniye sunacak.