Ülkemizde, elektronik dönüşüm süreci kapsamında birçok alanda yenilikler ve gelişmeler devam ediyor. 15.12.2016 tarihli tebliğ ile e-fatura kullanan mükelleflerin, ihracat faturalarını da e-fatura olarak düzenlemeleri zorunluluğunun getiriliyor. .İhracat işlemlerinde 'e-Fatura' düzenleme zorunluluğu 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor.

Yeni nesil finansal ve güvenlik teknolojileri geliştiren Fatih Bilgi İşlem kullanıcılarına e-fatura hizmeti de sunuyor. Fatih Bilgi İşlem e-fatura uygulamasının ve ticaretteki elektronik çözümlerin maliyetleri düşürdüğünü ve denetimi kolaylaştırdığını belirtiyor.

Yeni düzenlemeler neler getirecek?

Mevzuata göre e-Fatura kullanıcılarından yolcu beraberi eşya ve mal ihracı yapanlar faturalarını 01.07.2017 tarihinden itibaren e-Fatura olarak düzenleyecekler.

İhracat faturalarının e-fatura olarak düzenlenmesi zorunluluğu sadece Gümrük Beyannamesi ekinde yer alan mal ihracı faturaları için geçerlidir.

Diğer belgelerin (Serbest Bölge İşlem Formu, Transit Ticaret Formu vb.) ekinde yer alan ihracat faturaları e-fatura kapsamında değildir.

Bu kapsamda düzenlenecek faturalarda 2.2.1’ de belirtildiği gibi profil tipi IHRACAT, fatura tipi ISTISNA seçilecek, gümrük beyannamesine konu olmayan diğer durumlarda ise profil tipi TEMELFATURA/TICARIFATURA, fatura tipi ISTISNA seçilip ilgili istisna kodu ile fatura düzenlenecek.

E- fatura olarak kesilmek zorunda olan ihracat faturalarının GİB PORTAL üzerinden kesilemeyecektir. GİB kullanan ihracatçıların özel entegratör ile ilerlemek durumunda kalacaklar.

e-faturanın işletmeler için faydaları

1.Kağıt fatura tedarik, depolama ve gönderim maliyeti ortadan kalkar
2.Dış sistemlerle veri entegrasyonu sağlanır ve hatasız, hızlı gönderim yapılır
3.Faturayı işleyen personele ihtiyaç kalmaz ve işleme sırasındaki hatalar ortadan kalkar
4.Sarf malzeme tüketimi azalır
5.Faturanın gönderimde ki aksaklıklar (kaybolması veya gecikmesi) önlenir
6.Arşivleme işlemleri kolayca yapılır ve ihtiyaç halinde arşiv faturası anında görüntülenir
7.Karşılıklı fatura anlaşmasında uyuşmazlıklar önlenir

Şirketlerin ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu tüm e-çözümleri geliştirerek hızlı ve sorunsuz şekilde sunan Fatih Bilgi İşlem sadece e-fatura hizmeti sağlamıyor. Kişilere ve kurumlara kendi e- ticaret sitelerini açmalarına yardımcı olan Fatih Bilgi İşlem, restoran ve kafe işletmelerine kurdukları yazılım ile şirketlerin bilgilerini tek platformda topluyor, işletme maliyetlerini daha kolay ve doğru bir şekilde takip etmenizi, karar verme süreçlerine kısaltarak hız ve verimliliği arttırıyor.

Bilgi için Fatih Bilgi İşlem

Tel: 0256 212 11 18 ya da 0533 916 81 70

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA İNDİR