Yaş meyve ve sebze ihracatında söz sahibi olmak adına talebin yanında; Aydın bölgesinin tarımsal konularının iletilmesi için Tarım ve Köy İşleri Bakanı M. Mehdi Eker, Aydın heyeti tarafından ziyaret edildi. Tarım Bakanı"nı ziyaret eden Aydın heyetinde; Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, İl Genel Meclisi Üyelerden Cengiz Ülgen, Kazım Günaydın, Ali Çevik, Erdinç Çeliksoy, Ziraat Odaları ve Tarım Kuruluşlarının temsilcileri ve AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk bulundu.
Aydın"da yaş meyve ve sebze kapısının açılmasının ilimiz için ne kadar önemli olduğunun vurgulandığı ziyarette; bölgede kapının açılması ile birlikte seracılık ve tarıma dayalı sanayi yatırımlarında artış olacağı belirtildi.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı; “Özellikle Rusya Federasyonu'na taze meyve ve sebze ihracatında Aydın'ın çıkış kapısı olarak yetkilendirilmesi konusunda, Sayın Bakandan en kısa sürede Rusya ile müzakerelerin başlayacağı ve hayata geçirileceği sözü alındı. Bu durum bizi memnun etmiştir. Aydın"ın taze meyve ve sebze ihracatında merkezlerden biri olması için çalışmalar yapıyoruz. Gerçekleşmesi halinde Aydın ili ve ilçelerine ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık ise; “Aydın ilinin Rusya"ya yaş meyve ve sebze ihracat yapılması amacıyla Türkiye"deki 14. Rusya ihracat kapısı olması için Bakanımız gerekli talimatı verdi. Böylece Aydın"daki Rusya"ya gönderilebilecek ihracat ürünleri Alaşehir ve İzmir gümrüklerinden geçmeden doğrudan Aydın"dan yapılacak. Bu ilimiz için çok önemli, çünkü Aydın ilinin ihracat potansiyeli artacaktır” dedi.
BAKAN “İNCİR KONSEYİ” İÇİN TALİMAT VERDİ
Öte yandan Aydın heyeti Tarım ve Köy İşeri Bakanı M. Mehdi Eker"den “İncir Konseyi” kurulmasını talep etti. Dünyadaki incir üretiminin yüzde 85"ini gerçekleştiren Aydın ili önderliğinde “Ulusal İncir Konseyi” kurulması yönündeki istediği de olumlu karşılayan Bakan Eker; ilgili bürokratlara talimat vererek, konseyin kuruluş çalışmasının bir an önce neticelendirilmesini istedi.