Haziran ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,2 artışla 11 milyar 507 milyon dolar olurken, yılın ilk altı ayında yüzde 20,2 artışla 65 milyar 770 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Son oniki aylık dönemde ise yüzde 14,47 artışla 124 milyar 936 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Haziran ayında en fazla ihracatı, 1 milyar 799 milyon dolar ile Otomotiv Endüstrisi sektörü yaparken, Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörü 1 milyar 483 milyon dolar ile ikinci sırada, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri sektörümüz ise 1 milyar 463 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı. 
 
İLK ALTI AYDA YÜZDE 20.2'LİK ARTIŞ 
 
Haziran ayı rakamlarını Isparta'da açıklayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İlk 6 ayda ihracatımız yüzde 20.2 artış gösterdi. Ortadoğu ülkelerinde yaşanan krizler ve AB pazarında yaşanan gelişmeler, 2011’in en önemli gelişmeleriydi. 2011’in ilk yarısında en fazla ihracat yaptığımız ülke yine açık ara farkla Almanya oldu. Almanya’ya ihracatımız yüzde 33 arttı. 2. büyük pazarımız İtalya’ya ihracatımız yüzde 33.3. büyük pazarımız İngiltere’ye ihracatımız yüzde 20.4. büyük pazarımız Irak’a ihracatımız yüzde 38 artış gösterdi" diye konuştu. 
 
Büyükekşi ek olarak, "Hepimizin de çok yakından takip ettiği üzere Avrupa’da bazı ülkeler ciddi bir krizin eşiğinde. Ancak bu durumun ihracatımıza etkisi oldukça sınırlı oluyor. Çünkü şu an kriz içerisinde olan ülkelere dahi ihracatımız artış gösteriyor. Bunun yanı sıra Avrupa kıtasının sürükleyici ekonomileri olan Almanya, İtalya, İngiltere gibi ülkelere ciddi ihracat artışları yakaladık. Bu da kriz ortamında ihracatımızın hasar almadan yola devam etmesini sağlıyor.Krizlerle boğuşan Yunanistan’a ihracatımız ilk 6 ayda yüzde 19, İrlanda’ya yüzde 24, Portekiz’e yüzde 5 arttı" dedi. (aa)