Turgay Ciner, Zafer Yıldırım ve Mehmet Kazancı tarafından Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün '100 gönüllü 100 tesis' projesi kapsamında 'kullanım hakkı Beşiktaş'a verilmek kaydıyla' 2000 yılında Ayazağa'da yapılan stat, kirası ödenmediği ve bakımı yapılmadığı için Beşiktaş'ın elinden alındı. Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Yusuf Tunaoğlu'nun adının verildiği 1 trilyonluk stat, dönemin Gençlik Spor İl Müdürü Vedat Bayram tarafından ek protokolle her yıl kontratı yenilenmek şartıyla küçük bir kira bedeliyle siyah- beyazlılara verildi. Bu tesiste uzun süre alt yapı maçları oynandı.

YAZIŞMALAR BİR YIL SÜRDÜ
Ancak Yıldırım Demirören ve yönetimi, aldığı gibi bırakmakla yükümlü olduğu stadın kirasını ödemedi. Üstelik bakımını da gerçekleştirmedi. Bunun üzerine Gençlik Spor İl Müdürlüğü, kira sözleşmesindeki şartların yerine getirilmesini, kiranın ödenmesini ve tesisin bakımının yapılmasını istedi. Karşılıklı yazışmalar bir yıl sürdü. Yönetimin duyarsız tavrı nedeniyle, stat Beşiktaş'tan alındı. Beşiktaş, alt yapının çalışacak yer sıkıntısı çektiği bir ortamda elindeki stattan oldu. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Beşiktaş stadı aldığı gibi bırakmadığı için bakım maliyetleri nedeniyle 285 bin TL talep edilen bir de dava açtı.

BİR DARBE DE ŞAN ÖKTEN'DEN
Beşiktaş'ın alt yapısı bir darbe de Şan Ökten Tesisleri'nde yedi. 2001 yılına kadar altyapı idmanlarının yapıldığı ve Beşiktaş'la özdeşleşen tesisin içindeki sahadan Büyükşehir Belediyesi'nin tünelinin çıkacak olması başta Süleyman Seba olmak üzere camianın büyüklerini harekete geçirmişti. Siyah-beyazlı üyeler onbinin üzerinde imza toplayıp Cumhurbaşkanı'na kadar iletmişlerdi. Ancak yönetimin bu konuda da duyarsız kalması ve yeni bir tesis talep etmemesi, yine durumu çözümsüz kıldı. Tünelin sahanın ortasından çıkmasına karar verildi ve Beşiktaş bir tesisini daha kaybetti.

SABAH