“Bir ciddi çatışma kararının alındığını ve bu kararın uygulanmakta olduğunu görüyoruz” dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen ihbar mektubunda İrtica ile Mücadele Eylem Planı'na CHP'li bazı yöneticilerinin de yer aldığı iddiasına Baykal sert tepki gösterdi ve mektubunun hedefinin CHP olduğunu öne sürdü. CHP lideri Baykal, partisinin İstanbul İl Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Açılımın tıkandığı bir noktada mektupla gündemin değiştirildiğinin de düşünülebileceğini savunan Baykal, “Türkiye'nin bu ortamında yeni ve geniş bir cephe açılmasını, kavganın birden tırmandırılmasını sadece gündem saptırma olarak izah etmek mümkün değil. Ortada bir ciddi çatışma kararının alındığını ve bu kararın çeşitli yöntemlerle belli bir strateji ve zamanlamayla uygulanmakta olduğunu hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

BELGEN KADAR KONUŞ

Belgenin 12 Haziran'da eline geçtiğini ama 4.5 aylık bir süre bekletildiğini ifade eden Baykal şunları söyledi: “Belgeyi elinde bulunduran belgesi kadar konuşacak. O belgeyi vermekle yetinmiyor, bizim adımıza yorumluyor. Belge bir albayla ilgili belgeyken, ihbar mektubu eklenerek olay bir Genelkurmay Başkanı, bir ordu komutanı haline dönüştürülmüştür. CHP de bir büyük ithamın hedefi olarak bu muhbir vatandaş tarafından mektupta ifade edilmiştir.”

BEN POSTAYLA GÖNDERMEM

Baykal, “Size rağmen toplantılara CHP'lı yöneticiler katılmış olabilirler mi?” sorusuna, “Böyle bir şey söz konusu değil. Budalaca bir iddia” cevabını verdi. Baykal, belgenin postayla gönderildiğine de şu sözlerle inanmadığını dile getirdi: “Tarihi olabilecek bir belgeyi 'ya Allah' deyip posta kutusuna atıyorsunuz. İyi ki gürültüye gitmemiş. Böyle bir tarihi belgeyi sen olsan teslim eder misin? Ben etmem.”/yeni şafak