Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya suikast yapılacağı ihbarında bulunan bir kişi, elektronik takip sonucunda Kırıkkale'de yakalandı.


Bir oto kiralama şirketinden “intikam almak amacıyla ihbarda bulunduğu” ve “akli dengesinin yerinde olmadığı” belirtilen şahıs serbest bırakıldı.

26 Mayıs 2008 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine gönderilen bir e-postada “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'ya suikast yapılacağı” ihbarında bulunuldu. İhbarda, İstanbul plakalı bir araçla suikastın gerçekleştirileceği iddia edildi. İddia üzerine Emniyet alarma geçti. Başta Ankara Emniyet Müdürlüğü olmak üzere ilgili tüm birimleri uyarıldı, olayın soruşturulması ve gerekli tertibatın alınmasını istedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü birimleri, uyarının ardından ihbarın ciddiyetini belirlemek amacıyla soruşturma başlattılar. “125neco.com” internet adresi üzerinden yollandığı saptanan e-postanın gönderildiği bilgisayarın IP numarası tespit edildi. Bilgisayarın Kırıkkale'den kullanıldığını belirleyen polisler, yapılan araştırmanın ardından e-postayı gönderen N.Ş. adındaki kişiyi gözaltına aldılar.

Emniyette sorgulanan N.Ş'nin, ifadesinde “bir süre önce İstanbul'a gittiğini, bir oto kiralama şirketinden ihbarda plakasını bildirdiği belirtilen aracı kiraladığını” anlattığı kaydedildi.

Aracı kiralama sözleşmesinin bitiş tarihinden sonra götürdüğü için şirketin kendisine fazla para ödettirdiğini öne süren N.Ş'nin, “suikast ihbarını bu nedenle yaptığını ve şirketi sıkıntıya sokmayı amaçladığı” yönünde ifade verdiği belirtildi.

Emniyetteki sorgulaması tamamlanan N.Ş, çıkarıldığı Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Adli Tıp Kurumunda muayenesi yapılan N.Ş'nin “akli dengesinin yerinde olmadığı” rapor edildi. N.Ş, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığından serbest bırakıldı.

Öğretmen olduğu ve pasif görevde tutulduğu belirtilen N.Ş'nin 2006 yılında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili asılsız bir ihbarda bulunduğu da kaydedildi.