“Başbakan"ın yaptığı ihanete ortaklık arayışıdır” diyen Bahçeli, Türkiye"nin bölünmesi projesine ilişkin tartışmaların, devlet sırrı olamayacağını belirterek, “AKP"nin, kapalı oturum ısrarı sürerse, oturumda ne cereyan ettiğini bizzat açıklayacağımı ilan ediyorum” diye ekledi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kanlı terör piyasasında rantları azalacağı için feryat ediyorlar. Buyur çık dağa, kimse engellemiyor” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan"a sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Başbakan"ın, "ortak akıl arayışı" adı altında yapmaya çalıştığı, ihanete ortaklık arayışıdır” dedi. Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada, özetle şu mesajları verdi:

Yıkım projesi taşeronu

Erdoğan"ın sözleri, suçluların telaşını yansıtan inkar, yalan ve hezeyanlardır. AKP Genel Başkanı, Türkiye"nin milli kimliğinden rahatsızlık duyan, Türkiye"yi bölmek için model arayışını gören ilk Başbakan olarak tarihe geçmiştir. Yıkım projesinin taşeronu olan Başbakan, anayasa suçu işlemeye teşebbüs halindedir. Bölücülere cesaret veren Başbakan için şimdi tahsilat dönemine girilmiştir. Kapı kapı gezerek tanıtımını yapmaya çalıştığı yıkım projesinin amacı budur. Başbakan"ın ortak akıl arayışı adı altında yapmaya çalıştığı, ihanete ortaklık arayışıdır.
Buna karşı çıkanları, terörle beslenenler olarak karalamaya çalışan Başbakan ve arkadaşları için bölücülük, yeni siyasi istismar zemini ve rant kapısı haline gelmiştir.

AKP"nin, Meclis"in kapalı oturum yapmasındaki ısrarı sürerse, oturum sonrası ne cereyan ettiğini Türk milletine bizzat açıklayacağımı şimdiden ilan ediyorum. Türkiye"nin bölünmesi projesine ilişkin tartışmaların, devlet sırrı olması mümkün değildir. Türkiye"nin milli birliği ve varlığının tehlikeye düşmesi halinde, bu hain emellere geçit vermemek için Milliyetçi Hareket"in nerede olacağı bellidir. Bunun için Türkiye"yi ateşe atanların izni ve icazeti aranmayacaktır.

Sığınacak yer baksın

Başbakan, kendisini aşan konularda konuşmayı bırakmalı ve hiç temenni etmemize rağmen böyle bir tarihi kader anı geldiğinde kendisi ve yakınlarının nereye kaçacaklarını ve kimlere sığınacaklarını düşünmelidir. Türkiye"nin milli birliğini ve kardeşliğini korumayı, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmayı statükoculuk olarak gören Başbakan"la bizim konuşacağımız hiçbir şey yoktur.

10 yıl hapis cezası var

TÜRK Ceza Kanunu"nun, "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama" başlıklı 329. maddesine göre, devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklayan kişi 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Ceza Kanunu"nun 336. maddesinde yetkili makamların açıklanmasını yasakladığı ve niteliği bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklayanlara 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. HÜRRİYET