En profesyoneli bile geride mutlaka bir delil bırakır. İşte, krizlerine girip onu terk etmeden önce, sevgilinin sana ihanet edip etmediğine dair 5 önemli ipucu ve uygulaman gereken stratejiler...

1- Seni eskisi kadar sık görmek istemiyorsa: Her şey çok güzel gidiyor... Birlikte harika hafta sonları geçiriyorsunuz, bütün filmleri kaçırmadan izliyor, yürüyüşler yapıyor, arkadaşlarınızla eğleniyorsunuz. Ama o, o ana kadar ilk kez yaptığı bir şeyi yapıyor ve bir bahane uydurup, o gün buluşmanızın mümkün olmadığını söylüyor. Oysa zamanında kaç kez seni görmek için tonla yol kat eden o değil miydi?

Yapmanız gereken: Bu durumda yapman gereken çok fazla bir şey yok. Eğer bu sadece bir defalık olduysa, hemen aldatıldığın aklına gelmemeli. Yalnız kalma ihtiyacı hissetmiş ve bunu sana söylemekten çekinmiş olabilir. Ama eğer bu durum sık sık tekrarlanıyorsa şüphelenmekte haklısın, diğer delillerin peşine düşebilirsin.

2- Sık sık ortadan kayboluyorsa: Eğer bunu ilişkinizin başından beri yapıyorsa, sorun yok. Ama seni her iki dakikada bir “Sadece sesini duymak için aradım” diyen biri bir anda durduk yere ortadan kayboluyor ve bu sırada kendisiyle iletişim kurmanı engelliyorsa, durumdan şüphelenmek gerek.

Yapmanız gereken: Ona, böyle zamanlardan birinde kendisini çok merak ettiğini ve nerede olduğunu sor. Ama bunu sorarken ellerinden tut ve gözlerinin içine bak. İnsan diliyle yalan söyleyebilir ama, gözleri ve mimikleriyle asla! Eğer yalan söylüyorsa, Büyük bir olasılıkla bunu vücut dilinden anlarsın. Gözlerini kaçırması, elini çekip başka bir yere doğru yönelmesi ve eliyle ağzını kapatması yalan söylediğinin en büyük işaretlerinden sayılır.

3- Aşırı ilgili veya ilgisizse: “İlgisizliği anladık da ilgi de nereden çıktı?” deme! Ortada bir neden yokken, sevgilinin aşırı ilgili ve sevecen davranmasının aldatmayla çok yakın ilişkisi olabilir diyor uzmanlar. Çünkü kişi aldattığı sırada derin bir vicdan azabı ile baş başa kalıyor ve bunu kapatmanın yollarını arıyor. Bunun için de en kestirme olan yolu deneyip, aşırı ilgi gösterme eğilimine giriyor. Sık sık çiçek almalar, iltifatlar, telefon trafiğinin sıklaşması gibi... Bunun dışında, yaşadığı aşka kendini kaptırıp, aşırı ilgisiz davrananlar da yok değildir tabii! Bu durumda da, boş boş bir yerlere bakmalar, romantik şarkılar dinlemeler, melankolik takılmalar gündeme gelebilir.

Yapmanız gereken: Bu durum geçici ilişkilerde pek rastlanan bir şey değildir ve büyük ihtimalle sevgilin birine gerçekten aşık olmuştur. İlgili davranması senin üzülmemeni istemesinden kaynaklanabilir ancak aşırı ilgisizliği, hiçbir şeyin umurunda olmaması ve tek düşündüğünün, yeni aşkı olduğu anlamına gelebilir.

4- Seninle birlikteyken telefonu kapalıysa: Bu da aldatma olayında sık rastlanan durumlardan biri. Ne de olsa yeni sevgiliye “single” olunduğu ve dilediği her zaman aranabileceği söylenmiştir. Hal böyle olunca “uygunsuz” zamanlarda rahatsız edilme olayı gündeme geliyor ve buna tedbir olarak da dış çevreyle bütün bağlantılar anında kesiliyor. Sen başka bir şeyle meşgulken, sevgilinin telefonu açması ve “Kim arıyor ben ileteyim” sorusuna karşı “Ben sevgilisi.....” demesi, hoş bir durum değil tabii ki!

Yapmanız gereken: Sevgilin bunu başından beri yapıyorsa ve başka bir delil bulamıyorsan, üzerinde durma. Belki de telefonunu seninle geçirdiği güzel anların zamansız bir telefon sesiyle bozulmasını istemediği için kapatıyor olabilir. Ancak ilişkinizin başında açık olan telefonu sonradan kapanıyorsa, kesin saklayacak bir şeyleri var demektir.

5- Dokunuşları eskisi kadar sıcak değilse: Birinin sana aşık olup olmadığını en iyi gözlerinden ve dokunuşlarından anlayabilirsin. Seni koklayarak öpmesi, sarılırken heyecanlanması ve sana sık sık dokunmak istemesi en önemli belirtilerden sayılır. Ancak bütün bunlar ne yazık ki, aşkın ilk evrelerinde yaşanır ve bir süre sonra da sona erer. Bunun dışında ortada bir neden yokken, seninle fiziksel temasında bir azalma varsa, aldatıldığını düşünmekte fayda var. Çünkü sevgilin bunları başka biriyle yaşıyor ve seninle yakın temas halinde olmaktan hoşlanmıyor olabilir.

Yapmanız gereken: Gerçekten böyle bir şey olup olmadığını anlamak için, elinden tut ve o bırakana kadar da bırakma. Bu süre, sana karşı hissettikleriyle ilgili önemli ipucu verecektir. Eğer elini çarçabuk çeker ve başka bir şey yapmaya kalkarsa şüphelerinde haklı olabilirsin.