Yıllardır tartışılan Yıldız Tilbe-Sezen Aksu küskünlüğünün nedeni belli oldu. Esin Övet ve Serdar Turgut'un konuğu olan Yıldız Tilbe, Sezen Aksu ile arasının Uzay Heparı yüzünden açıldığını itiraf etti. Yıldız Tilbe, "Sezen Aksu ile benim bir alıp veremediğim olmaz.
 
Kendisi benim büyüğümdür. Yanında çalışmışımdır, ekmeğini yemişimidir. Hâlâ da bir yerlerde karşılaştığımız zaman hiçbir şey olmamış gibi konuşacağız" diye söze başladı. Daha sonra aralarının açılmasına neden olan olayı şöyle anlattı: "Aksu, Uzay Heparı ile birlikteydi.
 
Ayrıldığı dönem Uzay onu çok arıyordu, ben o evde kalıyordum, sıkıyordu onu. Ben de Uzay'ı onun üstünden alayım dedim. Bir gece sarhoştum onunla birlikte oldum. Ertesi gün pişman oldum. Gidip söyledim Sezen Aksu'ya 'Senin ayrıldığın kişiyle beraber oldum' diye. Taşıyamıyorum çünkü. O da 'O zaman güle güle' dedi bana ben de ayrıldım."
 
Daha sonra iş için yine bir araya geldiklerini anlatan Tilbe sözlerini şöyle sürdürdü: "Söz ve müziği kendisine ait olan bir şarkı verdi bana. Bir de beste verdi, besteye ben söz yazdım Uzay da düzenliyordu. O hafta rahmetli oldu. Uzay ölmeseydi benim albümümde Sezen Aksu ve Uzay imzası olacaktı. Bu sorulara hiç muhatap olmayacaktım ben."
 
Uzay Heparı'nın kendisine ilgisinin öteden beri konuşulduğunun hatırlatılması üzerine de Yıldız Tilbe, "Şimdiki aklımla ona baktığım zaman görüyorum. Şimdi bunu anlıyorum" dedi.
 
MÜZİKLE KURULAN AŞK
 
1994 yılında talihsiz bir motosiklet kazası sonucu yaşamını yitiren Uzay Heparı'yla, Sezen Aksu'nun müzik yaşamında kesişen yolları aşka dönüştü. Ahmet Utlu ile evlenmeden önce Uzay Heparı ile yaşadığı beraberlik, aralarındaki yaş farkından ötürü çok konuşuldu.