8 Şubat 2008 tarihinden gerçekleştirilen Aydın, Nazilli, Sultanhisar, Köşk, Atça, Yenipazar, Umurlu, Söke ve Kuşadası Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi'nin ardından Makine Mühendisleri Odası Aydın Temsilciliği mühendisleri eğitime aldı.

4 gün sürecek eğitim sonunda yapılacak sınavlarda başarı gösteren makine mühendislerine sertifika verileceği bildirildi. Bugün sabah kurs programı başlamadan önce basın açıklaması yapan Makine Mühendisleri Odası Aydın Temsilcisi Metin Albeyoğlu, ile doğalgazın gelecek olmasına sevindiklerini ancak Aydın'ın öz sermayesi olan jeotermal enerjinin bir an önce kullanılmasından yana olduklarını söyledi.

8 Şubat 2008 günü yapılan ihale ilgili bilgiler veren Albeyoğlu, “Yapılan açık eksiltme sonucunda birim hizmet ve amortisman bedeli 0 (sıfır) cent/Kwh, aynı ihalenin devamında yapılan abone bağlantı bedeli açık eksiltme sonucunda en düşük teklif olan 165 ABD Doları abone bağlantı bedeli teklifi ile Metangaz Şehir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş ihaleyi kazanan firma olmuştur. İhalenin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından onaylanması sonucunda firma, lisans almak üzere gerekli çalışmaları başlatacak ve Aydın Belediyesi'nin de yüzde 10 ortak olacağı bir şirket oluşumu gerçekleştirilerek çalışmalara başlanacaktır. Bu bağlamda Aydın'a en erken 18 ay, en geç 60 ay içerisinde doğalgaz evlere verilmiş olacak” dedi.

Albeyoğlu, bugün başlayan 2. uzman Mühendis kurslarının 4 gün süreceğini ve kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini belirterek “Önümüzdeki süreçte doğalgaz ile ilgili çalışacak olan herkesi eğitimden geçireceğiz” dedi.