Dinleme iddialarına da cevap veren Erdoğan, “Konu hukuki. Siyasi gerekçe arayanlar batıyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Bizi bölücülükle itham eden muhalefete buradan vereceğim tek cevap var, lütfen her sabah kalktıklarında aynaya iyi baksınlar, Türkiye coğrafyasına da iyi baksınlar” diye konuştu.
Erdoğan, Excelsior Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve Türk ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BİZE BÖLÜCÜ DİYEMEZLER

Başbakan Erdoğan, milli birlik ve kardeşlik projesiyle ilgili demokratik açılım sürecine yönelik geçen hafta içinde salı ve cuma günleri gerekli açıklamaların en geniş anlamda yapıldığını söyledi.

“Esastan görüşmenin yapıldığı günde de bizler ne yapılmasını hedeflediğimizi orada açıkça anlattık” diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefetin herhalde milli birlik ve kardeşlik sürecine yönelik herhangi bir talebi yok. Onların birlik diye, kardeşlik diye bir derdi yok. Bizim ise 72 milyonun kardeşliği, birliği için bir derdimiz var. Bizi bölücülükle itham eden muhalefete buradan vereceğim tek cevap var, lütfen her sabah kalktıklarında aynaya iyi baksınlar, Türkiye coğrafyasına da iyi baksınlar. Türkiye coğrafyasında Sivas'ın ötesine geçemeyenler ve Türkiye'nin 81 vilayetinin 81'ini dolaşamayanlar bize bölücü diyemezler. Asıl bölücü kendileridir, ta kendileridir. Türkiye'nin 7 bölgesinin 7'sinde birinci partiyiz. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'da birinci partiyiz ve ikinci partinin de açık ara önündeyiz.”

YUSUFÇA MESAJI

Burdur'un Gölhisar'a bağlı Yusufça beldesinde yapılan seçimi anımsatan Erdoğan, ana muhalefet partisi liderinin bu seçimi adeta büyük bir seçim havasına soktuğunu ifade etti. CHP lideri Baykal'ın Yusufça'ya giderek miting yaptığını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Yaklaşık bin 300 seçmenin olduğu bir yer. Bütün Antalya, bütün o çevredeki belediye başkanlarını da alarak oraya gitti. 'Buradan Başbakan'a cevap vereceksiniz' dedi. 'Sizden bunu rica ediyorum' dedi. Bu cevap çok enteresandı. AK Parti'ye yüzde 47 oy çıktı. Kendisine yüzde 20 çıktı. Üçüncü parti oldu, çünkü arada yüzde 27 ile başka parti vardı. Durum budur, tablo budur. Ben inanıyorum ki halkım zaten gereken cevabı kendilerine gerektiği yerde verecektir.”

SİYASİ GEREKÇE ARANMASIN

Bir gazetecinin, “Telekulak olayları ile ilgili son açıklamalarınızı alabilir miyiz?” sorusuna Başbakan Erdoğan, “Adalet Bakanlığımız en ince teferruatına varıncaya kadar sayılarla, bugüne kadar hangi dönemlerde neler yapılmış, nasıl yapılmış, bunların hepsini detaylarıyla, teknik detaylarına varıncaya kadar anlattı. Olayın aslı budur. Bunun arkasında kimse herhangi bir siyasi gerekçe lütfen aramasın. Aradıkça arayanlar batıyor zaten görüyorsunuz” cevasını verdi.

Ailem de aşı olmayacak

Başbakan Erdoğan, daha önce grip aşısı olmayacağı yönündeki açıklamasını tekrarlayarak, “Kararımın arkasındayım” dedi. İtalya'daki temasları sırasında gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Başbakan Erdoğan, “H1N1 gribine karşı aşı olacak mısınız?” sorusuna, “Domuz gribi aşısıyla ilgili benim değişen bir kanaatim yok. Bu o an kürsüde yapılmış bir açıklama değildi. Ben de araştırmalarımı yaptım. Risk alanı içerisinde olan bir insan değilim. Bu nedenle ben aşı olmayacağım dedim. Ailemde de domuz gribi aşısı olan yok" dedi.

İsrail'in kendisi bilir

Erdoğan, “Suriye ile İsrail arasındaki arabulucuk için, “İsrail'in o zamanki Başbakanı Sayın Olmert Türkiye'ye güveniyordu ama şimdi Netanyahu güvenmiyor. Kendi bileceği bir şeydir. Yani bu noktadaki bu tür açıklamaları tabii beni çok fazla bağlamaz Ben işimi bilirim ve işimi de yaparken sadece adalet esasına dayalı olarak yaparım, yapmanın gayreti içerisinde olurum. Gönderdiğim arkadaşlardan da hep bunu isterim” dedi./yeni şafak