Olay, Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi, 1397 Sokak'ta bulunan 2 katlı müstakil bir evin alt katında dün akşam meydana geldi. Evin üst katında oturan Bekir Kaplan, eşi Meryem ile birilkte iftar açmak için evli oğlunun oturduğu alt kata indi. Gelini mutfakta yemek hazırlarken, oğlu dışarıda komşuları ile bahçede oturduğu sırada oturma odasında eşi Meryem ile tartışan Bekir Kaplan, mutfakta bulunan ekmek bıçağını alıp, eşine saplamaya başladı. 7 bıçak darbesi alan 5 çocuk annesi Meryem Kaplan, ağır yaralandı. Kayınvalidesinin çığlıkları üzerine oturma odasına geçtiğinde onu kanlar içerisinde gören evin gelininin çığlıkları üzerine içeri gelen eşi, kanlar içinde annesi için ambulans çağırdı. Ağır yaralanan Meryem Kaplan, sevk edilen ambulans ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Daha önce By-pass ameliyatı geçiren, son günlerde beyin küçülmesi rahatsızlığı bulunduğu ve Alzheimer hastası olduğu belirtilen Bekir Kaplan'ın, eşini bir anlık kıskançlık nedeniyle öldürdüğü belirtildi. Kaplan ilk ifadesinde, "Bir anlık kıskançlıkla sinirlerim gerildi. Elimdeki ekmek bıçağı ile rastgele karıma batırdım. Pişmanım" dedi.

Meryem Kaplan cesedi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, gözaltına alınan Bekir Kaplan sorgusundan sonra Adliyeye sevk edildi.