MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, komşularına iftar yemeğine giden Ayşe-Mehmet Atasoy çiftinin, ikinci kattaki evine giren hırsızlar yatak odasındaki içerisinde 35 bin YTL değerinde ziynet eşyası, 500 euro ve 450 YTL bulunan çelik kasa ile bahçedeki park halindeki otomobili çaldı. Hırsızların, çelik kasayı taşımak için kullandıkları otomobil, olaydan kısa süre sonra terkedilmiş olarak bulundu.
Olay, 5 Eylül Mahallesi, 511 Sokak, Numara 89'da, dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Ayşe (37) ile Mehmet Atasoy (44) çifti, komşularına iftar yemeğine gitti. Yemek sonrası, Mehmet Atasoy, eşini misafirlikte bırakarak teravih namazına gitti. Namaz çıkışında evine dönen Mehmet Atasoy, garajdaki 45 SK 050 plakalı otomobilinin yerinde olmadığını farkederek, eşine telefon etti. Eşinin otomobili almadığını söylemesi üzerine çalındığını anlayan Mehmet Atasoy, ikinci kattaki evine çıktığında, kapının zorlandığını, evin karıştırılarak yatak odasındaki içerisinde 35 bin YTL değerinde ziynet eşyası, 500 euro ve 450 YTL bulunan çelik kasanın yerinde olmadığını da farkederek, durumu polise bildirdi.
Olay yerinde parmak izi incelemesinde bulunan polis ekipleri, hırsızların çelik kasayı battaniyeye sararak, balkondan bahçeye attıkları, ardından da evdeki çekmeceden anahtarını buldukları evsahibine ait otomobile yükledikten sonra kaçtıklarını belirledi.
Bölgede çalışma başlatan polis ekipleri, Mehmet Atasoy'un çalınan otomobilini Durasıllı Beldesi yakınlarında terkedilmiş olarak buldu. Hırsızların çaldığı çelik kasa da otomobilin arka koltuğunda parçalanmış olarak ele geçirildi. Polis, üç kişi oldukları sanılan hırsızların yakalanmasına çalışıldığını bildirdi.

Milliyet