8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü ile ilgili soruşturma kapsamında Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde Özal'a son müdahaleyi yapan doktorlardan olduğu belirtilen Prof. Dr. Sırrı Kes dün soruşturma savcısına ifade verdi.

Yaklaşık yarım saat adliyede kalan ve "tanık" sıfatıyla ifadesine başvurulan Kes'e; Özal'ın hastaneye gelişi, hastanedeki muayenesi ve uygulanan tıbbi metodlar ile ilgili sorular soruldu. Merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümü ile ilgili soruşturmayı derinleştiren Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'in dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın da bilgisine başvuracağı belirtildi.

ESKİ BAKANLAR SIRADA

Savcı Görüşen'in ayrıca; dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli, Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Selçuk, Emlak Bankası Genel Müdürü Bülent Şemiler, eski ANAP Genel Başkan Yardımcısı İlker Tuncay, Mehmet Keçeciler ve Devlet eski Bakanı Güneş Taner gibi isimleri de tanık olarak ifadeye çağıracağı kaydedildii. Savcı Görüşen'in bu isimler için Emniyet'e bir yazı yazdığı öğrenildi. Soruşturmayı derinleştiren Savcı Görüşen bu anlamda ANAP Kongresinde Özal'a suikast düzenleyen Kartal Demirağ'ı sorgulayan savcı Uğur Tönik'in de bilgisine başvuracak.

yenişafak