Yaklaşık 6 aydır idrar kesesinde olduğu öğrenilen kalem 2,5 saatlik ameliyatla alınırken genç kızın akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürüldü.

Şanlıurfa'da şiddetli karın ağrısı ve idrarını tutamama şikayetiyle hastaneye başvuran 31 yaşındaki F.Ç.'nin çekilen röntgenlerinde ilginç bir sonuç çıktı. Yaklaşık 6 aydır rahatsız olduğu öğrenilen genç kızın idrar kesesinde 20 santimlik bir cisim olduğu belirlendi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan genç kızın idrar kesesindeki cismin kalem olduğu tespit edildi. İdrar kesesine nasıl girdiği tam olarak tespit edilemeyen ve etrafı taşlaşan kalem alınırken sağlığına kavuşan kızın akıl sağlığının yerinde olmadığı iddia edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Hasan Elkan, "Bu tür vakaların olması çok enderdir. Meslek hayatımda ilk defa böyle bir vakayla karşılaşıyorum. Yaklaşık 2.5 saat süren başarılı bir cerrahi müdahaleden sonra hastamız bu acılardan kurtuldu ve yeniden sağlığına kavuştu. İdrar torbasında yaklaşık 6 aydır bulunan bu kalemin etrafı da taş kaplamıştı. Bundan dolayı hastamız sürekli acı çekiyordu." diye konuştu.

SABAH