Radyospor’a konuşan Dizdar, “Mesleki kariyerine ve çalışmalarına güvendiğim çok önemli bir hukukçu arkadaşım, 17 Kasım’da iddianamenin açıklanacağını söyledi. Bana gün verdi, 17 Kasım’da iddianameyi teslim ediyorlarmış. Kanun gereği mahkemenin bunu 15 gün inceleme hakkı var. Verildikten sonra iddianame de bunlar yazıyor diyemeyiz” şeklinde konuştu.
İddianame açıklandıktan sonra, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’le birlikte tüm tutukluların serbest bırakılma olasılığı bulunduğuna işaret eden Ali Rıza Dizdar, “Delillerin karartılması şeklindeki gerekçe de iddianamenin açıklanmasından sonra tamamen ortadan kalkmış olacak. Böylece tüm tutuksuz yargılanma sürecinin de önü açılmış olacak” dedi.
TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın şike soruşturmasının özel yetkili savcısı Mehmet Berk’le görüşmesine de değinen Dizdar, “Sayın Berk’e ifadesini aldınız mı diye sordum. ‘Göksel Gümüşdağ benim ifademi alın demediği sürece, ben onu dinlemeyeceğim’ dedi.  Yani sayın savcının ne yapmak istediğini anlayabilmiş değilim. Spor hukuku bakımından bilgisi sıfır. Ortadaki olayın şikeden olup olmadığını konusunda net fikir sahibi olup olmadığını göremiyorum” diye konuştu.