Askeri casusluk iddialarına ilişkin özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından hazırlanan 250 sayfalık iddianame İstanbul özel yetkili 11"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nce oy birliği ile kabul edildi. 16"sı tutuklu 56 sanığın yargılanmasına 20 Nisan 2011"de başlanacak.

Devletin güvenliğine ilişkin bilgilerin, HAVELSAN ve ASELSAN tarafından geliştirilen projelerinin yabancı istihbarat birimlerine verildiği iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Albay İbrahim Sezer"in de arasında bulunduğu 5 kişinin suç işlemek amacıyla örgüt kurup yönettikleri iddia ediliyor. Evinde yapılan aramada içinde Elektronik Harp Süiti ve Martı Hücumbotları için geliştirilen güvenlik projesine ilişkin bilgilerin yer aldığı taşınabilir bellek ele geçirildiği öne sürülen, emekli Albay İbrahim Sezen, iddianamenin bir numaralı sanığı. Tuğamiral Şafak Yürekli ile Tuğamiral Fahri Can Yıldırım"ın ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım ettikleri iddia ediliyor. Gölcük"te ele geçirilen belgelere ilişkin tutuklanan Binbaşı Kemalettin Yakar ise askeri casusluk iddianamesinin tutuksuz sanıkları arasında.

İşte suçlamalar

Soruşturmada tutuklanan ve Martı hücumbotları için geliştirilmiş güvenlik projesinin kullanım kılavuzunun evindeki bilgisayarda bulunduğu iddia edilen, TÜBİTAK Ulusal Elektronik Kriptoloji Araştırma Enstitüsü Daire Başkanı Yücel Çipli"nin arasında bulunduğu 56 sanığa atılı suçlamalar şöyle: “Haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmanın dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğinin ihlali, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak yönetmek, üye olmak, yardım etmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri kısmen veya tamamen yok etme, bunlar üzerinde sahtecilik yapma ve hile ile çalma, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasal ve askeri casusluk”.
Soruşturma kapsamında 26 Kasım 2010"da şüpheli olarak ifadesi alınan işadamı Saadettin Saran hakkında takipsizlik kararı verildi.