Konuyla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan MHP"li Akbük Belediye Meclis Üyesi Şerife Bayrak, “Bildiğiniz gibi birkaç gündür basında geniş yer alan Akbük Belediye Başkanı sayın M. Elçin Sandalcı "ya ve evine yapılan silahlı saldırıyı nefretle kınıyorum. Olayı telefonuma gelen mesajdan öğrenir öğrenmez bizzat Belediyeye giderek geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ayrıca Sayın Belediye Başkanının aynı gün saat 14.00"de yaptığı basın toplantısına katılarak bu tür şiddet olaylarına karşı duruşumu ve Belediye Başkanına desteklerimi ifade ettim” dedi.

“OLAYDAN SONRA ŞÜPHELİ SANIK OLARAK ÇAĞRILMAMA ŞAŞIRDIM”

Bayrak, olayın gerçekleşmesinden sonra ifade veren Akbük Belediye Başkan Sandalcı"nın şahsına yönelik olarak sarf ettiği “Silahlı saldırıyı önceden biliyor” şeklindeki ifadesinin ardından şüpheli olarak ifade verdiğini anımsatan Bayrak, “Ancak aynı gün Akbük Jandarma Komutanlığından aldığım telefonla, ifademe başvurulacağını öğrendim. İfademi vermek üzere Jandarma Komutanlığına gittiğimde, sözü edilen silahlı saldırıyı önceden bildiğimi ve Şüpheli Sanık sıfatıyla ifademin alınacağını Sayın Belediye Başkanının bu yönde vermiş olduğu ifadesinden öğrendim. Bunun üzerine çok şaşırdığımı ve hayret ettiğimi ifade etmek istiyorum. Bilindiği üzere 29 Mart 2009 seçimlerinde MHP"den Belediye Meclis üyesi seçildim. Akbük" e ve halkına faydalı gördüğüm her konuda Sayın Başkanın en büyük destekçisi oldum. Siyasi kimliğim nedeniyle belediye meclisinde Akbük halkının yararına görmediğim konularda tabii ki itirazlarım ve şikâyetlerim olmaktadır. Komisyonlardaki görevlerimi belge ve bilgi alma yasağım olmasına rağmen en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorum. Halkı bilgilendirmek adına zaman zaman basına bu konularda açıklamalar da bulundum. Bütün bu iyi niyet ve samimiyetime rağmen Sayın Başkan olaylara siyasi yaklaşmaktan ve taraflı davranmaktan vazgeçememiş, her olaydan Partimizi, mensuplarımızı ve en sonunda da beni, yapılan silahlı saldırının sorumlusu ve hedefi olarak gösterebilmiştir.

Sayın Başkan bu olayla ilgili ifadeyi nasıl bir ruh hali içerisinde vermiştir bilmiyorum ama, bu iftira ve suçlamalarını ispata davet ediyorum. Amacı beni yıpratmak çalışmalarımın önünü kesmekse, bu fırsatı ona vermeyeceğimin bilinmesini istiyorum. Bu suçlamalarını ispat edemediği takdirde maddi ve manevi tazminat davası açacağımın bilinmesini istiyorum” diye konuştu./iha