Sivil toplum örgütü üyelerinin incelemeleri sırasında tesis hakkında bilgiler veren Belediye Temizlik İşleri Müdürü Derya Tıkır iddiaları yalanlayarak, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk"ün basında çıkan iddiaları üzerine bugün Aydın"daki bir grup sivil toplum örgütü üyesi tesislerde çeşitli incelemelerde bulundu.
Otobüslerle sabah saatlerinde Katı Atık Bertaraf tesislerine gelen sivil toplum örgütü üyeleri öncelikle tesislerde sigortasız ve sağlık koşullarına uyulmadan eleman çalıştırılıp çalıştırılmadığını sordular. Tesislerde sigortalı ve sağlık taramaları yapılmış 25 kişinin çalıştığını öğrenen sivil toplum örgütü üyeleri daha sonra çöplerin depolandığı alanda işçilerin çöp ayrıştırdığı iddialarını da yerinde incelediler.
Tesislerdeki kantarda belediye görevlisinin çalışıp çalışmadığını da kontrol eden sivil toplum örgütü üyeleri, çöp atık sularının depolandığı alanı da incelemesinin ardından Belediye Temizlik İşleri Müdürü Derya Tıkır, iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.
“İDDİALAR ASILSIZ”
Tesisin belirli aralıklarla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından denetlendiğini kaydeden Derya Tıkır, tesisin en son 25 Ocak 2011 günü denetlendiğini belirtti. Sızıntı sular, atık sular yönünden düzenli olarak tahliller de yapıldığını kaydeden Temizlik İşleri Müdürü Derya Tıkır, “Tesisler açıldığı günden beri kantarda belediyemizin personeli bulunmaktadır. Tesislerde vahşi ayıklama ve depolama yapıldığı iddiası kesinlikle yalandır. Buradan haksız kazanç sağlanması söz konusu değildir. Belediyemiz tarafından kentin belli bölgelerinden toplanan atıklar içinde bulunan ambalaj atıkları, kantarda tartılarak fiş kesilmekte ve yüklenicinin hak edişinden bu miktarda kesinti yapılmaktadır. Firma tarafından ambalaj atıkları kaynağından ayrı ayrı toplanmaktadır. Katı atık bertaraf tesisimizde, ayrıştırma tesisinin tekniğine uygun olarak çalışmasını denetleyen ve raporlayan kontrol teşkilatında bir çevre mühendisi, bir makine mühendisi, bir elektrik teknikeri olmak üzere 3 personel görevli. Görüldüğü gibi sızıntı sular ve atık sular bir gölette toplanmaktadır. Kısacası iddialar asılsızdır” şeklinde konuştu.