Devamsızlığı olan öğrencilerin 400 ile bin lira arasında zorunlu bağış yapmaları halinde devamsızlıklarının silindiği, zorunlu bilgisayar bağışı yapanların ise istedikleri bölümde okudukları öne sürüldü.
 
BÖLÜM DEĞİŞTİRMEK İÇİN BİLGİSAYAR BAĞIŞI ŞART 
Lise son sınıf öğrencisi Gülseven Çibiroğlu, Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde öğrenci iken devamsızlıktan atıldığını belirterek, "Necatibey Kız Meslek Lisesi'nde bölüm değiştirmek için okula zorunlu bilgisayar veya para yardımı isteniyor. Durumu iyi olan bilgisayar yada para veriyor, durumu iyi olmayanlar ise bölüm değiştiremiyor. Benden de bölüm değiştirmek için 500 lira istediler. Ailemin durumu iyi olmadığı için veremedim. Tekstil bölümünde okuyordum, aşçılık bölümüne geçmek istedim. Bu paraları ya da bilgisayarı okula bağış altında istiyorlar. Tabiki zorunlu bir bağış. Çünkü bu parayı ödeyemediğiniz zaman bölüm değiştirme imkanınız yok" dedi.
 
PARAYI VERENİN DEVAMSIZLIĞI SİLİNİYOR 
Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde para ile devamsızlıkların silindiğini öne süren Çibiroğlu, "Devamsızlıkları silinen arkadaşların nasıl silindiğini merak ediyorduk. Daha sonra başımıza gelince öğrendik. Öğrencilerden 350-450 lira ne tutturabiliyorlarsa bağış adı altında alıp devamsızlıklarını siliyorlar. Bu parayı ödeyemeyecek durumda olanlar, devamsızlıktan sınıfta kalıyor. Ödeyemeyecek durumda olan öğrencilerin durumlarını bildikleri için para konusunu idareciler gündeme bile getirmiyorlar" diye konuştu.
 
OKULDA ÇİFTE STANDART 
Okulun spor takımlarında oynayan öğrencilere çifte standart uygulandığının altını çizen Çibiroğlu, şunları söyledi;
"Okuldaki spor takımlarında oynayan öğrencilerden devamsızlık silmek için para almıyorlar. Diğer ailesinin maddi durumu iyi olan öğrencilerden devamsızlık parası alıyorlar. Bazı spor takımında oynayan öğrencilerin devamsızlıkları 40 günü geçmesine rağmen yine de sınıfı geçiyorlar. Bir bakıma okulda çifte standart uygulanıyor. Bu alınan bağış paralarının okula gittiği söyleniyor ama okulda bir şey yok."
 
BAĞIŞ YAPILAN BİLGİSAYARLAR OKULDA MI? 
Lise 3. Sınıf öğrencilerinden Ayşenur Alan ise, Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde bir bölümden başka bir bölüme geçerken okul yönetimi tarafından bilgisayar istenildiğini belirterek, "Benden bölüm değiştirmem için 450 lira para talep edildi. Bu parayı ödeyecek durumum olmadığı için vermedim. Bağış adı altında isteniyor ama amaç nedir bilmiyorum. Okula bilgisayar bağışında bulunanlar istedikleri bölüme geçtiler. Alınan bilgisayarlar okuldadır büyük bir ihtimalle. Devamsızlıkların silinmesi için öğrencilerden para istendi. Parayı verenin devamsızlıkları silindi. Benden de devamsızlıkların silinmesi için 450 lira istendi. Bu parayı vermediğim için devamsızlıktan sınıfta kaldım" şeklinde konuştu.
 
KİMSE ŞİKAYET EDEMİYOR, ÇÜNKÜ... 
Bu konuda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunmadıklarını dile getiren Ayşenur Alan, "Herhangi bir şikayette bulunmadım. Çünkü, birlik gerekiyor. Kimse şikayet etmeye cesaret edemediği için sizde pasif kalıyorsunuz. Ailem de bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. Ailem uğraşmaya değer görmedi. Çünkü, eminim Milli Eğitim'le de bu bağışlar konusunda bağlantıları vardır. Arkaları sağlam olduğu için tek bir kişinin baş edebileceği bir şey değil" dedi.
 
Bazı veliler de konuyla ilgili iddiaları doğrularken, çocukları hala Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde okuduğu için sessiz kalmayı tercih ettiklerini söyledi.
 
Öte yandan öğrenciler bu tür bilgisayar ve para bağış taleplerinin Bursa'daki bazı okullarda da yapıldığı ileri sürülüyor.