Tüketicilere uyarı: "Kampanyaların cazibesine kapılıp araç alan tüketicinin büyük bölümü hacizle karşı karşıya.. Araç alırken geri ödemelerinizi iyi hesaplayın!"

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, son yıllarda, kampanyaların cazibesine kapılıp araç alan tüketicinin büyük bölümünün hacizle karşı karşıya kaldığını öne sürerek, geri ödemelerin iyi hesaplanması gerektiğini bildirdi.

Mersin'de kurulu bulunan derneğin başkanı Göktaş, yazılı açıklamasında, kampanyaların bir kısmının oldukça cazip olduğunu, bu nedenle hesap yapmadan tercihlerini bu yönde kullananların sonrasında sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Özellikle son 5 yılda kampanyaların çekiciliğine kapılan ve borcunu ödeyemeyen çok sayıda tüketicinin mağdur olduğunu ifade eden Göktaş, ''Yeni araç alırken iyi hesap yapın'' uyarısında bulundu.

Bilinçsiz tüketim neticesinde araçların yediemin parklarında çürümeye terk edildiğini savunan Göktaş, şunları kaydetti:

''Olan, milli servetimize oluyor. Ucuz ve cazip kredi, peşinatsız satış gibi tekliflere kanarak aldıkları araçların borçlarını ödeyemeyen tüketici, perişan olduğu gibi gereksiz ve lüzumsuz harcamalar dolayısıyla milli ekonomiye de zarar vermektedir. Bu nedenle cazip tekliflere bakıp borçlanmayın. Neticede sıfır araba artık yatırım olmaktan da çıkmıştır. İhtiyacınız yok ise elinizdeki aracınızla yetinin. Elinizde ihtiyacınızı gören bir aracınız var ise modelini, markasını yenileyeceğim diye gereksiz harcamaya kalkışmayın.''


HABER 7