Beyoğlu Vergi Dairesi, 154 milyon liralık borcunu ödemeyen İETT yöneticilerinin kullandığı 58 araca haciz koydu. Beyoğlu Vergi Dairesi"nin yöneticilerin kullandığı resmi plakalı araçlarla ilgili haciz işlemi başlatması üzerine İETT, bu araçları kullanımdan kaldırarak Kağıthane"deki otobüs garajına çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ, haciz konulduğunu doğrulayarak:

“Vergi dairesinden indirimler nedeniyle 210 milyon lira KDV alacağımız var. Borçlarımızla alacaklarımızın birbirini karşılaması için vergi dairesiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Haczedilen araçların 20 tanesini düzenlediğimiz ihaleyle 339 bin liraya sattık. Ancak vergi dairesiyle şimdiye kadar anlaşmaya varmamamız nedeniyle araçları teslim edemedik” diye konuştu.

İETT yöneticileri için Aralık 2008"de hizmet aracı kiralama ihalesi düzenleyen İETT, Akmercan Turizm Taşımacılık İnşaat Güvenlik Sistemleri Ticareti Limited Şirketi adlı firmadan 722 bin 640 liraya bir yıl süreli 58 araç kiralamış, araçlar 2009 itibariyle İETT yöneticileri tarafından kullanılmaya başlanmıştı. İETT envanterinde hizmet aracı adı altında yöneticilerin kullandığı 26"sı Renault, 7"si Mercedes, 19"u Opel, 21"i Hyundai ve üçü de Audi marka binek aracı bulunuyor. Bu araçları Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, müdürler ve diğer yöneticiler kullanıyor.

Hürriyet