Turizm işletmecileri, İçmeler'in denizinin kirli olduğu ve girenlerin kaşındığına dair haberlerin ülke turizmine zarar verdiğini söyledi.

Sahilleri dokuz tane mavi bayrak kazanan belde, 22 bin nitelikli turistik yatağa sahip. Bu yıl farklı turizm değerlendirme şirketleri tarafından Avrupa plajları arasında ikinci, dünya Plajları arasında 24. seçilen İçmeler plajları, ülke tanıtımına da katkı sağlıyor. Marmaris Toplum Sağlığı Merkezi, mavi bayraklı plajlardan 15 günde bir numune alıp tahlil sonuçlarını yayınlıyor. 14 Ağustos 2012 tarihli son örneklerin sonuçlarını açıklayan merkez, İçmeler denizinin daha önce olduğu gibi temiz çıktığını kaydetti.

Denizin kirliliğiyle ilgili haberlere tepki gösteren İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, "Bu konularda haber yapanlar, haberciliğin temel ilkesi olan kuralları uygulayarak, bilimsel kuruluşların kesin sonuç raporlarıyla birlikte belediyemizden de bilgi almalı, toplumu yanıltmayan, şüphe ve endişeye sevk etmeyen sağlıklı haberleri kamuoyuna ulaştırmalıdır. Bu asılsız haberler, yönlendirmeyle yapılmış kıskançlık eseri yayınlardır." dedi.