Aydın İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği, il genelinde su problemi olan köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. İl Özel İdaresi tarafından ilk defa bu yıl başlatılan bir uygulamayla içme suyu tesislerinde paslanmaz krom çelik borular kullanıyor.
Aydın İl Özel İdaresi tarafından il genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Bozdoğan"ın Dümen köyüne iki adet otuz metre küplük içme suyu deposu, 1 adet kaptaj, 3 adet flatörlü maslak, 1 adet maslak, vantuz, tahliyeler ve isale hattı şebekeleri yapılarak, vatandaşların daha sağlıklı içme suyu kullanmaları sağlandı.
Köylerinin içme suyu sorununun çözülmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Dümen Köyü Muhtarı Kamil Çiner, “Köyümüzde içme suyu sıkıntısı vardı. Özel İdare tarafından son sistem içme suyu depoları yapıldı. Ayrıca yine Özel İdare tarafından bu depomuza güneş enerji ile çalışan klorlama cihazı takıldı. Köyümüz artık daha sağlıklı içme suyuna kavuştu. İçme suyu tesislerinin yapımında emeği geçen Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Bozdoğan Kaymakamlığı, Aydın İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü personeline teşekkür ediyoruz” dedi.
Kuraklıkla mücadele eden dünyada suyun öneminin daha iyi bilinmesi gerektiğine işaret eden İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur da, “Suyun önemini çok iyi bilen vatandaşlarımız daha sağlıklı içme suyu tüketilmesini bir yaşam kalitesi olarak değerlendiriyor. Aydın İl Özel İdaresi 2010 mali yılı KÖYDES projesi kapsamında 26 Temmuz 2010 tarihinde başlanan Dümen köyü içme suyu inşaatı 18. Ekim 2010 tarihinde bitirilerek köylülerimizin hizmetine sunulmuştur. Dümen köyüne 2 adet 30 tonluk içme suyu deposu tamamlanarak, vatandaşlarımız daha sağlıklı içme suyuna kavuşturulmuştur. Aydın"ın köylerinde gerçekleştirmekte olduğumuz içme suyu tesislerinde ilk defa bu yıl paslanmaz krom çelik borular kullanılmaktadır. Su deposunun iç kısımlarında ise havuz seramiği kullanılmıştır. Bundan sonra yaptığımız içme suyu tesislerinde de bu uygulama devam edecektir. Amacımız vatandaşlarımıza tükettikleri içme suyunu daha sağlıklı sunabilmektir” diye konuştu.