İki gün sürecek Efes Pilsen One Love festivalinde cumartesi akşamı festivalin kapanışını canlı performansı ile bir efsaneye dönüşen Kaiser Chiefs yaptı. Grubun solisti Ricky Wilson, festivalde alkol satışının yasaklanmasına tepki gösterdi. Sahneden inip seyircilerin arasına giren İngiliz sanatçı, hayranlarına onlarca bardak bira dağıttı.

Sosyal medyada bu olay ise Ricky Wilson'dan yıllarca unutulmayacak hareket olarak değerlendirildi.

One Love Festival’de bugün (15 Temmuz Pazar) Style-Ist, Mira ve Elif Çağlar performanslarını sergiledikten sonra ana sahneyi neo-soul ve dans müzik etkileşimli pop'un yeni kraliçesi Kimbra ve soul, reggae, funk ve hip hop tarzlarının harmanından oluşan farklı bir tarza sahip, son dönemlerin en çarpıcı kadın vokallerinden Selah Sue’ya bırakacak. One Love Festival’in bu seneki kapanışını ise Brit-Pop’un efsane gruplarından Pulp yapacak.

FESTİVALİN 11'İNCİSİ ALKOLSÜZ

Kendilerine "Eyüplüler" diyen bir grubun semtlerinde üç aylar içinde alkol satılan bir etkinliğin yapılmasına karşı çıkmasıyla başlayan ve sosyal medyada olay yaratan One Love Festivali'ne yönelik önemli bir gelişme yaşandı. Günlerdir sosyal medyada devam eden festivalde alkol satışına yönelik resmi açıklama geldi.

Festivaldeki gelişmelerin canlı olarak verildiği Facebook sayfasında, festivalde alkollü ürün satılmayacağı açıklandı.

İşte yapılan resmi açıklama:

"Yazılı anlaşmalarımız olmasına ve mevzuatlara uygun olmasına rağmen, işletme sahiplerinin ruhsatlarını kullandırmaması nedeniyle, etkinliğimiz süresince alkollü ürün satışı yapılmayacaktır. Tarafımıza çok kısa süre önce bildirilen bu durum nedeniyle tüm müzikseverlerden özür dileriz."

"EYÜPLÜLER" BAŞLATMIŞTI

Yıllardır Efes Pilsen sponsorluğunda yapılan ve iki gün süren One Love Festivali, son günlerde "alkole alıştırdığı" gerekçesiyle "bira festivali" gibi eleştirilere maruz kalmıştı.

Kendilerine "eyüplüler" diyen bir grup, yoğun bir şekilde Efes Pilsen One Love Festivali’nin Osmanlı'dan kalma ilk santral binasında ve Eyüp Sultan ilçesi sınırları içinde yapılmasına karşı çıkıp, bu yöndeki tepkilerini “Eyüp'te bira festivaline 'Hayır!..” başlığıyla Twitter’ın en çok konuşulan konusu yapmıştı.

RENCİDE EDER İDDASI

Eyüp gazetesinin internet sitesinden bir açıklamada bulunan grup: "Biz kimsenin inancına yaşantısına sanat anlayışına karşı bir tepki koymuyoruz, bildirilen sanatçıların katılması ve kendi sanatlarını icra etmesine de bir itirazımız yok. Ancak Osmanlı'dan yadigar kalan bu mekanda ve Eyüp Sultan İlçesinin sınırları içerisinde, mübarek üç ayların içinde tam da Ramazan ayının girişine yakın bir tarihte böyle bir festivalin bizler gibi Tüm Eyüp'lüleri ve Eyüp Sultan severlerini rencide edeceğini hem siyasi ve mülki erkanın, hem de festivalin sponsoru olan firmaların ve Bilgi Üniversitesi yetkililerinin bilmesi ve bu hassasiyetlere uygun bir şekilde hareket etmesini istiyoruz.Eyüp Sultan'da bira festivaline HAYIR diyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Festival yetkilileri Twitter sayfasından isteyenlere bilet iadesi yapılabileceğini de duyurdu.

Hürriyet