Yılbaşında yurt genelinde yaşanan rezillikler, alkol satışı konusunda alınan önlemlerin ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yeni yılın ilk saatlerinde alkol komasına girenler yüzünden başkentte 112 Acil Servis"in telefonları kilitlendi. 2011 yılını daha fazla çalışarak karşılayan sağlık görevlileri, alkol kaynaklı vakaları ambulanslara bildirmekte zorlandı. Alkollü sürücüler trafiği birbirine katarken, polis gece boyunca taciz ve bıçaklı kavga olaylarına yetişmekte yetersiz kaldı. Eskişehir"de bir kişi çıkan kavgada hayatını kaybederken, değişik olaylarda 19 kişi de yaralandı. Sivas"ta ise 14 yaşındaki lise 1. sınıf öğrencisi alkol komasına girerek hastaneye kaldırıldı. Sakarya"nın Hendek ilçesinde ilköğretim okulu son sınıf öğrencisi 14 yaşındaki kız çocuğu okul çıkışı götürüldüğü mekânda içki içirilip tecavüze uğradı. Tecavüzcülerden biri yakalandı, diğeri ise aranıyor. Antalya ve Konya"da alkollü sürücüler trafiği birbirine kattı. Alkol muayenelerinde çok sayıda sürücünün ehliyetine el konuldu.

TAKSİM REZALETİN SİMGESİ OLDU

Her yıl olduğu gibi bu sene de Taksim"de yılbaşı kutlamaları bildik rezil sahneleri tekrarlattı. Sabaha kadar alkol tüketen gençler, kendi aralarında kavga edip kadınları taciz etti. Gece boyu süren bu laçka görüntüler belediye otobüslerinde de devam etti. Alkolün etkisiyle kendini kaybeden vatandaşlardan bazıları otobüs içerisinde birbirine girdi. Taksim"de ayağından bıçaklanan bir şahıs ise yanındaki arkadaşlarıyla beraber polisten yardım istedi. Polis zanlı olduğundan şüphelendiği bir genci hemen gözaltına aldı. Geçen sene alkolden sızanların merkezi olan Taksim"deki Ağa Camii ise bu sene kapılarını kapatarak alkoliklere geçit vermedi.

ALKOL GENÇLERE KOLİLERLE SERVİS EDİLDİ

Kutlamaya katılanlara alkollü içkiler kolilerle satıldı. Gencecik bedenlerin kendinden geçtiği rezalet görüntüleri yürekleri burktu. Alkol tüketiminde özellikle küçük yaştaki çocukların çoğunluğu oluşturması gözlerden kaçmadı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde buldukları yere sızan gençler, ortaya nahoş görüntülerin çıkmasına sebep oldu.

33"Ü TACİZDEN TOPLAM 64 GÖZALTI

Her sene olduğu gibi içkinin etkisiyle kadınları taciz eden sarhoşları sivil polisler kıskıvrak yakaladı. Sivil kıyafetleriyle İstiklal Caddesi"nde dolaşan polisler, olayları başlangıç aşamasında durdurdu. Ekipler sabaha kadar bir çok kişiyi taciz, hırsızlık ve gasp suçlarından gözaltına aldı. Laf atma ve sözlü sataşma sonucu Beyoğlu bölgesinde 2, Nişantaşı"nda ise 1 kişi bıçakla yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ambulanslar kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorluk çekti.

TACİZ ETTİKLERİ KADININ ERKEK ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

Taksim"de bir kadını taciz eden 2 kişi, kadının erkek arkadaşının kafasında şişe kırıp, bacağından bıçakladı.

Tacizle başlayan olay kanlı sonuçlandı. İddialara göre 2 kişi bir kadını taciz etti. Bunun üzerine kadının yanında bulunan erkek arkadaşı bu kişilerle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 2 kişiden biri kadının erkek arkadaşının kafasında şişe kırdı ve bacağından bıçakladı. Saldırganlar gözaltına alınırken, yaralıya müdahale etmek için olay yerine ambulans ekipleri sevk edildi.

POLİS DENETİMLERİNİ SABAHA KADAR SÜRDÜRDÜ

Gecenin gizli kahramanları ise polislerdi. Sabaha kadar görev yaparak güvenliği sağlayan ekipler vatandaşa her konuda yardımcı oldu. Soğuğa rağmen görevlerini tam yerine getiren emniyet mensuplarına İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın teşekkür etti. Çapkın, İstiklal Caddesi"nde dolaşarak, Beyoğlu"ndaki ekiplerin çalışmalarını da denetledi. Yılbaşı gecesinin asayiş bilançosunu da açıklayan Çapkın, “Bu gece 2 bıçakla yaralama olayı var. Bu olaylarla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Taciz olayına baktığımızda, taciz olayı olur olmaz zanlılar yakalandı. Kadıköy"de 1 taciz olayı oldu, 2 sanığı yakalandı. Taksim"de de 8 taciz olayı oldu, hepsinin de zanlısı anında yakalandı. Çeşitli suçlardan aranan 8 kişi yakalandı. Ayrıca Kabahatler Kanunu"ndan 31 kişiye işlem yapıldı” dedi.

GEÇEN SENE AYYAŞLARIN MERKEZİ OLAN AĞA CAMİİ BU SENE KAPATILDI

Vakit gazetesinde geçtiğimiz sene gündeme gelen ve sızan alkoliklerin merkezi olan Ağa Camii ise bu yıl kapatıldı. Geçtiğimiz yıl caminin avlusunda sızan alkolikler cami önünde çirkin görüntüler oluşturmuştu. Camiinin kapalı olması sebebiyle alkoliklerin tuvalet ihtiyacını başka mekanlar arayarak giderdiği görüldü.

yeniakit