Bakan İdris Naim Şahin, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 3 asker için Hatay Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Valiliği ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kalkınmasını sürdüren Türkiye'de birlik ve beraberlik içerisinde varlığını devam ettiren aziz milletin bugününün, düne göre daha iyi olduğu gibi yarının da çok daha iyi olacağını söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile dün Hatay sınırlarında meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden üç şehidi memleketlerine uğurlama vesilesiyle Hatay'a geldiklerini ifade eden Şahin, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, mesai arkadaşlarına, millete başsağlığı dileğinde bulundu.

Hatay'da olduğu gibi ülkenin her yerinde kalkınma hamlesinin açık bir şekilde görüldüğünü vurgulayan Bakan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Hatay'da olduğu gibi kalkınma hamlesi ülkemizin her yerinde açık şekilde görülüyor. Kalkınmasını hızla sürdüren ve kıskançlık seviyesine yükselten Türkiye'nin bu kalkınma hamlesini çekemeyenler, buna çomak sokmak, taş koymak isteyen, içerideki işbirlikçiler, dışarıdaki tezgahtarlar her zaman var. Biz aynı zamanda millet, devlet olarak bu gerçeğin de farkında olarak hayatımızı devam ettirmek, zamanı ona göre değerlendirmek, dikkatimizi de ona göre canlı tutmak zorundayız.''

Bir gazetecinin Amanoslar'daki operasyonlarla ilgili sorusu üzerine Şahin, ''Bu planlanmış operasyonlardan birisi olarak gerçekleşti. Bu operasyon ilk değil son da değil. Yine Amanoslar'da da, gerekli olan her ülke coğrafyası, toprağında operasyonlarımız istihbarat düzeyinde, alan uygulaması düzeyinde devam ediyor, edecektir'' diye konuştu.

Bir taraftan ülkenin genel güvenliği, diğer taraftan kalkınması, halkın huzur ve mutluluğu için çalışmalarının hiç ara vermeden hep birlikte, hükümet, ilgili bakanlıklar, yerel yönetimler ve ilgili kişilerle birlikte devam ettiğini vurgulayan Şahin, diğer yandan da birer insan olarak hayattan kopmadan devam ettirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Hatay'a gelmişken, kent merkezinde de zamanın elverdiğince program icra edeceklerini belirten Şahin, ''Valiliğimiz, Hatay'ın geneli hakkında ve kentteki kamu veya devlet hizmetleri hakkında, bize zaman içerisinde gerektiğinde sunduğu gibi bir kez de güncel olarak doğrudan bilgiler verecek. Hem valiliğimizi ziyaret edeceğiz, hem zaman ölçüsünde Vali Lekesiz'den Hatay'ın son durumuna ilişkin bilgi alacağız. Hatay, ülkemizin kendine has özellikleri olan çok farklı serhat şehirlerinden bir tanesidir. Sınır ili olmasının yanı sıra ekonomisi, sosyal hayatın, dinin, son derece başarılı bir şekilde insani değerlere uygun bir şekilde uygulandığı bir ilimiz'' dedi.

Ziyaretin ardından Vali Lekesiz, Şahin'e hazırladıkları ''Hatay Devleti'' kitabını hediye etti.

Daha sonra İçişleri Bakanı Şahin, Adalet Bakanı Ergin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk ve beraberindekiler basına kapalı toplantı yaptı.