Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'İçimizde ve dışımızda provokasyon yapanlar olacak. Ama asla büyük Fenerbahçe camiası onları iktidara taşımayacak ve prim vermeyecek' dedi.

Başkan Aziz Yıldırım, klübün resmi dergisinin ekim sayısında sert açıklamalar yaptı. Yıldırım, zirvede kalmanın büyük bir çaba gerektirdiğini ifade ederek şöyle devam etti: 'Kulübümüzü, yerleştiği zirveden indirme gayretinde olanlar, hem içeriden hem dışarıdan daima provokasyon yapacak ve tabii ki yolumuza engeller çıkaracaktır. Önemli olan, bunlar karşısında birlik beraberliğimizi korumak ve önümüze çıkan engelleri birlikte aşmaktır. Bu yolda bize engel olmak isteyenler, bazen şahsımı, bazen sporcularımızı ve teknik adamlarımızı hedef alıp, dolaylı olarak da olsa her zaman yaptıkları gibi aslında Fenerbahçemize zarar vermeye çalışacaklardır ama büyük Fenerbahçe camiası, bu amaç içinde olanlara asla kanmayacak, bu oyunlara gelmeyecektir.'

YUZLERCE kararın alındığı kulüpte hata olabileceğini ve bunu eleştirmenin her Fenerbahçeli'nin hakkı olduğunu ifade eden Yıldırım, 'Benimle kişisel husumeti olanların, her fırsatta basını da kullanarak gereksiz tartışma konusu yaratmalarını üzüntü ile izliyorum. Kimse beni sevmek zorunda değildir, ancak herkes Fenerbahçe başkanlık makamına saygı göstermek zorundadır. Saygı bekleyenler, önce bu mevki ve makama saygı göstermelidir' ifadesini kullandı.

ÜLKE sporunun ve Fenerbahçe Kulübü'nün ilgilenilecek, takdir edilecek üzerinde çalışılacak sayısız başarısı varken yapılan haksız eleştirilere, yalan haberlere kulak asmanın Fenerbahçe'ye ve Türk sporuna ihanet olduğunu'' vurgulayan Aziz Yıldırım, 'Bizi yıldıracağını sananlar dün olduğu gibi bugün de bel altı vuracak, akla hayale gelmeyen senaryolar ile karşımıza çıkacaklar. Bu yol yanlış yoldur. Bu yoldan gidenler tarihte kaybolmuştur. Biz muhalefet ve eleştiriye daima hoşgörülü olduk. Zarar vermek isteyenlerle ise mücadelemiz sürecek. Bunu yapan kişiler farkında olarak ya da olmayarak yalnızca rakiplerimizin yüzünü güldürecekler. Büyük Fenerbahçe camiası asla onları iktidara taşımayacak' diye konuştu.

Artık el koyma dönemi bitmiştir

Başkan Aziz Yıldırım yönetim olarak hiçbir zaman 'En iyi oldukları' iddiasında bulunmadıklarını belirterek, 'Kulübümüzü bizden daha yukarılara taşıyacak projeleriniz varsa, gelin onları ortaya koyun. Bizler, sadece Fenerbahçe'ye hizmet etmek adına buradayız ve bu görevi son güne kadar ilk günkü heyecanla yapıp hesabımızı da camiamızı temsil eden Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurulu'na vereceğiz. Bu noktada herkes anlamalıdır ki, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde olağanüstü genel kurul dönemi bitmiştir ve biz bu konuda son derece kararlıyız. Bu konuda bir beklentisi olanlar artık bu gerçeği kabul ederek geleceğe dair plan yapmalı, hazırlıklarını, olağan genel kurula kadar gerçekleştirmelidir. Bizlere zarar vermek amacıyla yapılan gereksiz tartışmalar kulübe zarar veriyor' ifadelerini kullandı.

TARAFTAR BİLİYOR


DEFALARCA kötü adam ilan edilmesine rağmen buna aldırmadığını da belirten Yıldırım, 'Gerçek Fenerbahçe taraftarı ne yapmaya çalıştığımızın farkında. Niyetimiz gayet açık, Fenerbahçe'nin başarılı olması' diye konuştu.

Denizli aydınlansın

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun son maçında Denizli'de kaçırdığı şampiyonlukla ilgili 'Denizli Faciası' isimlendirmesinin kendisini son derece üzdüğünü kaydeden Aziz Yıldırım, şampiyonluğun ellerinden çalındığını iddia ederek, şunları kaydetti: 'Özellikle Denizli'de elimizden çalınan şampiyonluğun, 'Denizli Faciası' şeklinde isimlendirilmesi beni son derece üzmektedir. Bu isimlendirme ve bu konunun sürekli olarak yönetime karşı bir eleştiri malzemesi yapılması, o sezonda yaşananları meşrulaştırmaktadır. Gerçek Fenerbahçelilerin bu gayri ahlaki ve gayri hukuki durumu meşrulaştıracak açıklama ve yorumdan kaçınması, o günü asla unutmaması ve unutturmaması gereklidir. Zaman içinde, bu konunun tüm gerçekleri ile aydınlatılacağına inancım tamdır''.

AZİZ Yıldırım tek kavgasının, Fenerbahçe Kulübü'nü zarar vermeye çalışanlardan korumak olduğunu da sözlerine ekledi.