Vatandaşlar, "Zehir satan firmalar hangileri?" sorusuna cevap almak için yetkilileri telefon yağmuruna tuttu. Gözler de firma adı açıklama yetkisi bulunan Sağlık Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlık suları incelemeye devam ederken, skandalın boyutu ise büyüdü.

RESMEN DOLANDIRICILIK

Sağlıklı Gıda Platformu Başkanı Hüseyin Bozdağ, şu anda İstanbul'da en temiz suyun şebeke suyu olduğuna dikkat çekerek bombayı patlattı! Bozdağ, "Derelerde su bırakmadılar. Hepsini toplamışlar. Bize damacanalarda dere suyu içiriyorlar" dedi.

HERKES ZAN ALTINDA

Kendisinin evinde musluk suyu içtiğini de sözlerine ekleyen Bozdağ, "Sularından bakteri çıkan firmaların acilen açıklanması gerekiyor. Firma isimleri açıklanana kadar herkes şüphe altında" ifadesini kullandı. Sudaki "bakteri skandalından" faydalan bazı uyanıkların hemen arıtma cihazı ürettiklerine de dikkat çeken Bozdağ, birçoğu merdiven altında üretilen cihazlara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

'İÇTİĞİME DOKUNMA'

Vatandaş, su skandalını ardından sosyal medyada "İçme suyuma dokunma" başlığı altında çözüm yolları arıyor. İşte yorumlar:

Dışarıdan aldığınız suyu bol suyla yıkayınız!

Firmalar açıklanana kadar damacana su almayın.

Su içerek zehirleniyormuşuz.

Zehir saçan firmaların ismini bilmek herkesin hakkı.

RUSYA DA TEDiRGiN

Damacana skandalı, sınırları aşarak Rusya'ya kadar ulaştı. "Rusya'nın Sesi" radyosu konuyu ülke gündemine taşıdı ve Türkiye'ye gelecek olan turistlerin konuyla yakından ilgilendiğini duyurdu. Rus turistlerin, Türkiye'de nereden su içecekleri konusunda tereddüt yaşadığı öğrenildi.

FiRMALAR PANiK OLDU

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da sorunlu çıkan damacana sularını detaylı incelemeden geçiriyor. 41 üreticiden numune alan Bakanlık, bu suları mikrobiyolojik, biyokimyasal ve fiziksel açıdan mercek altına alıyor. Sonuçların ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor.

ÜRETİCİLER EZBER BOZDU!

Bu arada bakanlığın sıkı takibi üzerine panik olan su üreticilerinin harekete geçtiği öğrenildi. Bazı firmaların damacana temizliğinden suyun dolumuna kadar her aşamada kurallara uygun davranmaya yöneldiği kaydedildi.

Kaynak: Takvim