Kırgızistan'daki çatışmalardan dolayı bu ülkenin Celalabad ve Oş kentlerinde bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi için Dışişleri Bakanlığının isteği üzerine tahsis edilen Boeing 737-800 tipi 159 yolcu kapasiteli uçak, saat 10.28'de Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na inişini gerçekleştirdi.

171 KİŞİ ÖLDÜ
Kırgızistan'ın güneyindeki Oş ve Celalabat kentlerinde Kırgızlarla Özbekler arasında devam eden etnik çatışmalarda ölü sayısı 171'e çıktı. Kırgızistan'ın güneyindeki Oş ile Celalabad eyaletlerinde Kırgızlar ile Özbekler arasında süren çatışmalarda 171 kişinin öldüğü, yaklaşık 1800 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, bu sabah itibariyle ölü sayısı 171'e ulaştı. Hastanelere başvuran yaralıların sayısının ise yaklaşık 1800 olduğu kaydedildi.

Celalabad'da ambulans sıkıntısı yaşandığı, can güvenliği olmadığı için sağlık ekiplerinin çalışmakta zorlandığı ifade edildi.

Bu arada, Oş kentindeki Furkat ve Nariman ilçelerinde bu gece de çatışmaların sürdüğü öğrenilirken, Celalabad eyaletinde Özbeklerin yoğun yaşadığı ilçelerde evlerin yakıldığı ve yağmalandığı kaydediliyor.
Kırgızistan'ın güneyinde 11 Haziran gecesi patlak veren çatışmaları güvenlik güçleri kontrol altına almakta zorlanıyor.

Sabah