Eco YatırımTarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dış piyasalarda değer kaybeden dolar içeride de bu görünümünü koruyor. Buna bağlı olarak gelen satışlarla dolar kuru 1,55 desteğine kadar geriledi. Günün genelinde 1,5510-1,5580 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısındayüzde0,25 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya işsizlik verilerinin yanı sıra ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem işlem hacminin zayıflaması hem de sinyallerin karışık konumda yer almasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,55 desteği kırılmadığı sürece tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5450 ve 1,5320 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5590 ve 1,5710 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi"nde faiz artırım beklentilerinin gücünü piyasada korumasına bağlı olarak euroda alımların güçlendiğini gözlemledik. Günün genelinde 1,4052-1,4148 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşıkyüzde0,13 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya işsizlik verilerinin yanı sıra ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4060 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3970 ve 1,4060 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4190 ve 1,4290 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere hizmet sektörü üretiminin olumlu gerçekleşmesine bağlı olarak alımların güçlendiği piyasada faiz endişeleri yükselişi frenledi. Günün genelinde 1,5979-1,6083 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşıkyüzde0,39 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere konut fiyatları endeksinin yanı sıra ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,60 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5930 ve 1,60 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6150 ve 1,6220 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY


Makro Ekonomik Görünüm: Parite Japonya"nın ihracatına destek verecek yönde seyretti. Buna bağlı olarak günün genelinde 82,4-83,2 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşıkyüzde0,51 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya işsizlik verilerinin yanı sıra ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. İşlem hacminin güçlenmesine karşın sinyallerin karışık konumunda olmasına bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak yukarı yönlü seyir beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 82,2 ve 81,8 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 83,6 ve 83,8 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.