AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem "Rüzgar Enerji Santrali" (RES) sorununu dinlemek, araştırmak ve çözüm yolu bulmak için Çine"nin İbrahimkavağı köyünü ziyaret etti.

Köylülerle, köy kahvesinden bir araya gelen Erdem, Madran Baba RES projesine şahsen karşı olduğunu ve köylülerin yanında olduğunu söyledi.Yenilenebilir Enerji Kanunu"nu AK Parti hükümetinin çıkardığını belirten Erdem; “Ülkemizin ciddi anlamda enerji sıkıntısı var.

Bu durum bugün görülmese de 10 yıl içinde ortaya çıkacaktır. Bu sorunu AK Parti Hükümeti olarak çözmek zorundayız. Elektrik ürettiğimiz doğal gaz ülkemize pahalıya geliyor. Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını kullanmak zorundayız.

Yurtiçinden ve dışından birçok özel yatırımcı gibi Çine Belediye Başkanı Osman Aydın"da Madran Dağı"nda rüzgar enerji santrali için girişimde bulunmuş bu projenin maliyetinin büyük olduğunu görünce de şirketin hisselerinin büyük bir kısmını başkalarına devretmiştir.

Bu şirket, yasaların öngördüğü şekilde yatırımı gerçekleştirmek zorundadır. Hukuksuz, kanunlara uymayan bir girişimleri varsa hep birlikte mücadele edelim. Hiç kimse hukuki olmayan bir yatırım yapamaz, santral sahası yaşam alanlarının içinde ise bu proje uygulanamaz” dedi.

Vali Coş"un köye gelebileceğini ifade eden Milletvekili Erdem söz konusu proje inşaatının daha önce başlamayacağının sözünü verdi.

Çine Belediye Başkanı Osman Aydın"ın milletvekili aday adayı olacağını belirten Erdem; “Osman Aydın eğer milletvekili olacaksa önce milletin sesine kulak vermesi gerekir. Köylüyü rahatsız eden bu projeden vazgeçmeli.”diye konuştu.