AYDINPOST HABER SERVİSİ-ÇİNE'nin İbrahimkavağı köyünde akşam saat 18.00'den bu yana hareketli saatler yaşanıyor.
600'e yakın köylünün tepkisini koyduğu konu ise Sabuncular A.Ş'nin köy sınırlarında yapmak istediği rüzgar enerjisi projesi.
Rüzgar enerjisi projesi için sondaj yaptırmak üzere mühendislerini köye yollayan şirketin çalışmaları köylüler tarafından farkedilince köyde büyük tepki oluşmaya başladı.
Köy Muhtarı Süleyman Emeksiz ile görüşen köylüler, "Rüzgar enerjisi konusunda bizleri yok saymaya çalışan bu zihniyete dur densin. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" diye konuştu.
Sabuncular A.Ş'nin yapmak istediği rüzgar enerjisi projesine büyük tepki gösteren Muhtar Süleyman Emeksiz, "ÇED raporu bile alınmayan bu projeyle alakalı nasıl olur da köyde sondaj çalışmalarına başlanabiliyor. Bu gücü nereden aldıklarını merak ediyoruz" dedi.
Aydınpost'a önemli açıklamalarda bulunan Muhtar Emeksiz, "Şu anda köye jandarmanın gelmesini bekliyoruz. Sıkıntı Çine Belediye Başkanı Osman Aydın'ın rüzgar enerjisi konusunda şirketi için çalışmalar yaptırmasından kaynaklanmaktadır. ÇED toplantısı bile yapılmayan bu işle alakalı ölçümler yapmaları düşündürücüdür" dedi.

Köylülerle birlikte jandarmayı beklediklerini söyleyen Muhtar Süleyman Emeksiz, "Şirket elemanları gerekirse jandarma zoruyla sondaj makinalarını diktiririz. Kimse karışamaz demiş. Halk ayaklandı. Projeyi yapabileceklerine dair kesin bir karar yok. Savundukları projenin de onayının iptal edildiğini biliyoruz. İbrahimkavağı köyünü yok saymaya çalışmaktadırlar buna izin vermeyeceğiz" dedi.

TAŞLADILAR İDDİASI

Şirket personeli, köylülerin araçlarını taşladıklarını iddia ederek jandarmaya telefon açıldığı iddia edildi. Bunu duyan köylüler bu defa mühendislerin aracını durdurak, köyden çıkmasına izin vermedi.

JANDARMA DAĞITTI

Şirket elemanlarının köye getirdiği sondaj kamyonu, Jandarma karakoluna götürüldü. Köylüler ise olayı alşkışlarla proteste etti.

BÖLÜK KOMUTANI GELDİ

Köylülerin dağıldığı sırada köye Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Tahir Başkonuş da 4 araç ve 30 askerle geldi. Kahvedeki köylüler çembere alınınca sinirler yeniden gerildi ve tartışmalar başladı. Köylüleri İl Genel Meclis üyesi Gültekin Alp Akbay sakinleştirdi.