21 Haziran günü gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Muhtarın Gelini Gülşen Emeksiz ve birinci aza Alaattin Eser yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Değişik yöntemlerle köylüleri ikna etmeye çalışan Kroba Elektrik Firması’nın yetkilileri ise ortalıkta görünmedi. 
Bilindiği gibi Çine Mardan Dağı’nda İbrahimkavağı Köylüleri ile CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın da ortağı olduğu Kıroba Elektrik Firması arasında yaşanan gerginlik, 12 Haziran seçimlerinden hemen sonra kavgaya dönüşmüştü. Firma ortaklarından Osman Aydın’ın milletvekili seçilmesinin ardından yaşanan olaylarda yaşam alanlarına koruduklarını iddia eden köylülerle firma çalışanları ve jandarma arasında meydana gelen olaylarda çok sayıda kişi yaralanmış ve İbrahimkavağı Köyü’nde bayan erkek çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. 
O günden bu yana devam eden yaklaşık bir aylık süreçten sonra olayların ilk duruşması Çine Asliye Ceza Mahkemesi’nde kapalı olarak görüldü. 
Duruşma nedeniyle Çine Adliyesi’ne taşınan ve CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın ve Kıroba Elektrik Firması yetkililerine ateş püsküren İbrahimkavağı Köylüleri, günü Çine Hükümet Konağı önünde geçirdi. Kavurucu sıcağa rağmen Hükümet Konağı önünde mahkemenin sonucunu bekleyen köylülerin hali ilginç manzaralar oluşturdu. Firmayı ve CHP’den milletvekili seçildikten sonra olayların başlamasına neden olmakla suçladıkları Osman Aydın’ı suçlayan köylüler mahkeme sonunda bu defa sevinçten ağladılar. Sanık sıfatıyla 18 kişinin, müşteki sıfatı ile 5 kişinin ifadesine başvurulan mahkeme ilk duruşma sonunda tutuklu iki sanığı tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. 
Akşama kadar hükümet konağı önünde perişan bir halde bekleyen köylüler biri bayan ve biri ihtiyar heyetinden tutuklu bulunan iki kişinin serbest bırakıldığını öğrenince bu defa sevinç gözyaşı döktüler.

15.20110722100525.jpg

16.20110722100533.jpg