4 askerin şehit olduğu olayla ilgili ortaya çıkan yeni iddialar, şehit ailelerinin acısını daha da artırdı

Pimi çekili bomba elinde patlayan Tarsuslu şehit İbrahim Öztürk"ün dayısı Mehmet Emin Ayhan, bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi: “Olayı, televizyondan duyduğumuz kadarıyla biliyoruz. Yeğenim öyle cahil biri değildi. Elinde bombayı patlatıp, ölecek biri değildi. Yeğenim vatansever ve bilinçli bir çocuktu. Biz askere gönderiyoruz, bu ülkeyi beklesin diye, ölüme göndermiyoruz. Kendi durumu ile imha olacak halde biri olsaydı, yapmazdı. Fakat burada belli bir neden var. Uğraşmamız lazım. Biz durumun böyle olduğunu düşünmüyorduk, televizyonlardan duyup okuduktan sonra durumun böyle olduğunu düşünmeye başladık. Basından öğrendiğimize göre, yeğenime pimi çekilmiş bomba eline verilmiş. 45 dakika gezip dayanacak gücü kalmadıktan sonra elini boşa bırakıyor öylece imha olması bizim kafalarımızı bulandırdı . Böyle bir şeye ihtimal olur mu? Ben de askerlik yaptım. Türkiye"nin en kötü ve en soğuk yerinde askerlik yaptım. Ben böyle eğitim görmedim. Sarıkamış"ta askerlik yaptım yine böyle bir eğitim yoktu. Biz aile olarak bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız.”

Teğmen Meclis Gündeminde

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Teğmen Mehmet Tümer"in nöbette uyuduğu gerekçesiyle pimi çekilmiş el bombasını er İbrahim Öztürk"ün eline vermesi sonucu şehit olduğu iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Halis, Başbakan Erdoğan"a son 20 yıl içinde kaç askerin kaza olarak kayda geçen "bomba ya da patlayıcı"ile yaşamını yitirdiğini sordu.

"6 şehit kendi mayınımızla öldü" iddiası

ElazIĞ"dakİ olayın şoku sürerken vahim bir iddia daha ortaya atıldı. 29 Mayıs 2009"da Hakkâri"nin Çukurca ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında patlayan mayınla altı asker şehit olmuştu. Olayla ilgili askerî kaynaklardan patlamanın PKK"lıların yol döşediği mayının uzaktan patlatılması sonucu gerçekleştiğini açıklamış hatta Genelkurmay Başkanlığı saldırı sonrasında hava kuvvetlerine bağlı uçakların Avaşin -Basyan bölgesindeki PKK kamplarını vurduğunu duyurmuştu. Patlama ile ilgili birkaç ay sonra internete şok ses kayıtları düştü. Hakkâri Tümen Komutanı Tümgeneral G.K. ve Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Z.E. arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarında Z.E. 6 askerin şehit olduğu mayınlarla ilgili Hakkâri Tümen Komutanı"nı bilgilendirirken “Bu mayınlar büyük bir olasılıkla bizim” diyordu. Konuşmalarla ilgili askerî çevrelerden bugüne kadar bir yalanlama gelmedi. / vatan