İskoçya'nın Ayrshire bölgesindeki bir huzurevinde 81 yaşındaki bir kadına cinsel tacizde bulunan ve yaşlı kadını cinsel ilişkiye zorlayan 79 yaşındaki Robert Clark hapis cezası almadı. Tekerlekli sandalyeye mahkum Clark, şartlı tahliye edildi.
 
2010 Eylül'ünde Saltcoats'da meydana gelen olayda Robert Clark, bunama geçiren 81 yaşındaki kadını hedef aldı. Yaşlı kadın, Clark'ın kocası olduğuna inanıyordu.
 
Aynı bakımevinde kalmakta olan Robert Clark, kadını eliyle uygunsuz bir hareket yapmaya zorladı. Bu sırada bakımevi personeline yakalanan Clark, yanlış birşey yapmadığını savundu ve suçu, ne olduğunu anlatabilmekten aciz yaşlı kadına attı.
 
Daha sonra 81 yaşındaki kadına cinsel tacizde bulunduğunu itiraf eden Robert Clark iki yıl süreyle şartlı tahliye edildi.
 
1944'e dek uzanan suç kayıtları olan ve daha önce de, ciddi cinsel suçlar işlediği öğrenilen işçi emeklisi Robert Clark'ın adı "Cinsel Suçlular Kütüğü"ne geçirildi.
 
Savunma avukatı Fraser Alexander, söz konusu yaşlılar evinde çalışan personelin Clark ile taciz ettiği yaşlı kadının asla bir arada olmamaları için gereken önlemleri aldığını açıkladı.