Aydın Huzurevi Salonu'nda düzenlenen sergi açılışına, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Çenet, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Yeşilbursa, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Yardımcısı Canavar, 18-24 Mart tarihleri arasında tüm dünyada yaşlılar haftası olarak kutlandığını belirterek, ''Nefesimizin yettiği ölçüde bir şeyler üretmek, hem ruhen huzurlu olmamız için hemde beden sağlığımız için önemlidir. Ahşap boyama ve el işleri konusunda emek veren yaşlılarımızı kutluyorum'' dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Çenet de ''Biz yaşlılarımız burada boş vakitlerini değerlendirerek geçirmelerini, toplumla bütünleşmelerini, kaynaşmalarının ve üretime katkıda bulunmalarını sağlamaya zemin hazırlıyoruz. Çünkü yaşlılarımız gerçekten güzel şeyler üretiyor. Onları bu tür el becerileri ile meşgul etmek ve onlarla bu konularda beraber olamak hem onlara mutluluk veriyor hem bizlere mutluluk veriyor'' dedi.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Yeşilbursa ise kurs öğretmenleri Gülgün Özer ve Elif Pala eşliğinde 15 yaşlı kursiyerin katılımı ile açılan ''Ahşap boyama ve el işi'' kursu sonunda dönem içerisinde hazırlanan 150 parça eserin sergilendiğini ve serginin haftası süresince açık olacağını kaydetti.