Bayramlaşmaya Nazilli"ye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Daire Başkanı Rüştü İnan, Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak Kuyucak Müftüsü Bilal Başoğlu ve Müftülük bünyesinde bulunan din görevlileri katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Daire Başkanı Rüştü İnan, bayramlaşma için geldiği Aydın"da bayram günü vefat eden imam İsmail Gül için de başsağlığı dilemek amacıyla Nazilli Müftüsü H. Hüsnü Sula"yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Bayramlaşma töreninde konuşan İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, “Nazilli ilçe Müftülüğü olarak sürekli yenilik peşinde koşuyoruz. Bu yıl da ikincisini düzenlediğimiz müftülük binamızda bünyemizde bulunan tüm din görevlilerimiz ile bir araya gelerek bayramlaşma gerçekleştiriyoruz. Bayramlar dini şuur ve duygunun gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine, toplumda birlik, beraberlik, sevgi ve saygının pekişmesine dargınlık ve kırgınlıkların giderilmesine, kısaca her türlü insani ve ahlaki değerin yaşanmasına ve kazanılmasına vesile olan müstesna günlerdir. Bu bakımdan bayram günlerimizi en iyi şekilde değerlendirerek en başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, hastalarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeliyiz. Bayram, kederleri ve sevinçlerin paylaşıldığı toplumsal bir kaynaşma günü olarak, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Daire Başkanı Rüştü İnan da, “İslam dini bir huzur dinidir, hoşgörü dinidir. Dini bayramlarda tüm insanlarımızı bir araya gelmelerini sağlayan bir dindir. Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı, günahların bağışlandığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, hediyeleşme ve ikramların cömertçe yapıldığı, müstesna günlerdir. Bayramda yaşadığımız birlik, beraberlik ve kardeşlik havasının bundan sonra da devam etmesini diliyor, muhterem Nazilli halkının, aziz Milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını candan kutluyorum. Ayrıca dün gece yaşanan kaza sonucu yaşamını yitiren Dualar köyü imamımız İsmail Gül"e Allah"tan Rahmet, Kederli ailesine sabırlar dilerim. Cenâb-ı Hak mekânını cennet eylesin” dedi.