Geçmişe dönüp baktığımızda cep telefonlarının son 10 yılda oldukça fazla yol kat ettiğine şahit oluyoruz. Yıllar önce sadece arama ve mesaj çekme gibi temel fonksiyonlara sahip olan ve çok fazla modele sahip olmayan cep telefonları, bugün adeta bir bilgisayarı cebimizde taşıma fırsatını bizlere sunuyor.

Cep telefonlarının en çok kullanılan özelliklerinden biri de artık hiç şüphesiz üzerinde yer alan dahili kamerası. Günümüzde 8 megapiksel sınırını da aşan cep telefonları, artık bir fotoğraf makinesinin görüntü kalitesini kullanıcılarına kolaylıkla sunabiliyor.

Cep telefonu üreticileri de birbirinden farklı olmak ve kullanıcıların birinci tercihi olmak için var güçleriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Üstelik bu üreticilere kopya cihazlarıyla ünlü Çinliler de dahil. JingPeng isimli şirket, E1181 ile cep telefonu pazarına yeni bir perspektif kazandıracak gibi görünüyor; zira bu telefonun üzerinde yer alan kamera, istenildiğinde cep telefonundan tamamen ayrılabiliyor ve kameraya alınan görüntüler radyo frekansıyla cep telefonuna iletilebiliyor.

Çin geleneği bu telefonda da hissediliyor!

Fikir güzel ama telefonda klasik Çin izlerini bulmak da mümkün. Örneğin kameranın üzerinde 2 megapiksel yazsa da, maksimum çözünürlük aslında 640 x 480 piksel. İşin daha da komiği, telefonun arkasında Casio'nun markası olan Exilim kabartmasının yer alması. Yani Çinliler orijinal bir fikri hayata geçirmiş olsa da, işin içine küçük hileler karıştırmaktan da geri durmamışlar. Alışkanlık herhalde...

Henüz Türkiye'de bulunmayan ve FM Radyosu, çift SIM kart slotu ve Bluetooth 2.0 fonksiyonlarıyla da öne çıkan JingPeng E1181'in satış fiyatı ise 155 Dolar.