Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in kanser olduğu öne sürülüyor. 3 Ağustos'ta mahkemeye çıkması beklenen Mübarek'in avukatı, müvekkilinin mide kanseri olduğunu açıkladı.
 
Hüsnü Mübarek'in son haftalarda durumunun ağırlaştığı ve kanser olduğu yönünde haberler yayınlanmıştı, ancak eski liderin sağlık durumuna ilişkin ilk resmi açıklama avukatından geldi.
Mübarek'in avukatı Faid el Dib, eski liderin mahkemeye çıkabilmesi için sağlıklı olup olmadığını değerlendiren tıbbi rapor ile ilgili, "Mübarek kanser, tümörler giderek yayılıyor. Ve bu son tıbbi rapora eklendi" şeklinde konuştu.
Amerikan Washington Times Gazetesi de, 82 yaşındaki Mübarek'in mide ve pankreas kanserine yakalandığını yazdı. Gazete, Mübarek'in başkanlık seçimlerinden önce ölebileceği ihtimalinin güçlendiğini kaydetti.
Mübarek Mart ayında Almanya'da pankreas ameliyatı geçirmişti. Mübarek, ilk sorgulama sırasında da kalp rahatsızlığı nedeniyle Şarm el Şeyh kentinde hastaneye kaldırılmıştı.
Hüsnü Mübarek'in, yönetim karşıtı protestocuların öldürülmesi ve iktidarını kötüye kullanmak iddialarıyla 3 Ağustos'ta mahkemeye çıkarılması bekleniyor.