AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, "Bu, bir savaş tezkeresi değildir, savaşa ruhsat veren bir tezkere değildir" dedi. Çelik, "Kamuoyunda, özellikle vatandaşlarımıza sesleniyorum, 'Kapıda bir savaş mı var' paniği asla olmasın" diye konuştu.

Hüseyin Çelik, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik, Esed güçleri tarafından yapılan saldırı sonucunda bir top mermisinin bir eve isabet ettiğini hatırlatarak, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa diledi.

Türkiye'nin bu konuda da çok önemli kararlılık sergilediğini ve derhal tezkerenin büyük çoğunlukla TBMM'de kabul edildiğini belirten Çelik, şöyle konuştu: "Bir kez daha huzurunuzda şunu ifade etmek isterim, bu bir savaş tezkeresi değildir, savaşa ruhsat veren bir tezkere değildir. Eğer güven ve barış istiyorsanız, her an cenge hazır olmanız lazım. Biz tabii kararlılıkla sınırlarımızı, vatandaşlarımızı, ülkemizi ve ülkemizin menfaatlerini elbette hükümet ve devlet olarak koruyacağız. Bu, tezkere bunun içindir. Kamuoyunda,
özellikle vatandaşlarımıza sesleniyorum, 'Kapıda bir savaş mı var?' paniği asla olmasın. Biz yeri ve zamanı geldiğinde tıpkı karşı taraftan ateş eden top bataryalarının vurulması gibi, gerektiği zaman Türkiye bu müdahaleleri yapacaktır ama kendi yasama organından, yürütme organı böyle bir yetki almıştır ve silahlı kuvvetlerimiz bu manada kendilerine yetki verildiği zamanda bu görevleri yerine getireceklerdir."