CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, önceki akşam saat 17.00 sıralarında Tunceli'nin Ovacık ilçesinden çıktıktan sonra 18.30 sıralarında PKK'li teröristlerce kaçırıldı. 

Ellerinde uzun namlulu silah bulunan 2 PKK'linin otomobili durdurduğu zaman Milletvekili Aygün'ün otomobilden inmek istemediği öğrenildi. Aygün'ün PKK'li teröristlerle yörede konuşulan Zazaca dili ile konuşmak istediği, ancak PKK'lilerin "Biz bilmiyoruz" demesi üzerine Türkçe konuştuğu belirtildi.

Aygün, PKK'lilere, "Arabadan inmeyeceğim, kaçırılma olaylarını doğru bulmuyorum. Ben milletvekiliyim, beni halk seçti. Vuracaksınız beni vurun, danışmanımı ve diğer arkadaşı bırakın"dedi. PKK'liler Aygün'ün isteği üzerine yanındaki 2 kişiyi otomobille gönderdikten sonra milletvekilini yanlarına alıp yaya olarak ormanlık alana gittikleri öğrenildi.

Aygün'ün kaçırılmasının ardından milletvekilinin bulunması için bölgede hava ve karadan arama çalışmaları başlatılmıştı.

Bugün terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen internet sitesinden yapılan açıklamada Aygün'ün bugün serbest bırakılacağı açıklandı.