Minare ve askere gidecek gençler için kurban kesilip yemek verilirken, mevlit okutulup hayır dualar edildi.

Ambarcık köyünde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen asker eğlencesi kapsamında bu yıl köy camisinin yeni yaptırılan minaresi de hizmete girdi. Sabah saatlerinde köye giden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, köy halkıyla öğle saatlerine kadar sohbet etti. Aydınlıların yakından tanıdığı resmi bayramların Ay1şe Ninesi olarak bilinen Ayşe Tülü tarafından köyde ağırlanan Vali Coş, askere gidecek gençlere de nasihatlerde bulundu.

Köy camisinin yanına minare yaptırmak için Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Aydın ziyaretleri sırasında kendilerinden yardım isteyen Ayşe Tülü, Vali Hüseyin Avni Coş’un katkılarıyla 27 Bin TL ile minareyi yaptırdıklarını söyledi. Eğlenceye de köylülerin katkılarıyla yaptıklarını ifade eden Tülü, Vali Coş’a ve davetlilere eğlencelerine katıldıkları için teşekkür etti.

Mayıs ayında askere gidecek 6 gencin köylerine sağ salim dönmesi için dana kesilen eğlencede davetlilere yemekler ikram edildi. Mevlit okunan eğlence sonunda, askerler için dualar edildi.