Kuaförlere giden kadınlar bu rengi tercih ediyor.2010–2011 kış sezonunda kahverengi tonları tercih eden Türk kadınları saç renklerini son iki ayda hızla kızıl tonuna dönüştürmeye başladı.Son dönemlerin en çok izlenen ve konuşulan dizisi “Muhteşem Yüzyıl”ın ön plana çıkan karakteri Hürrem Sultan’ın saç rengi Türk kadınları arasında yeni bir saç tonunun da ismi oldu: “Hürrem Bakırı”
 
Fakat Hürrem Bakırını, evde uygulamak çok mümkün değil. İrlanda kızılı ve bakır kızılı tartışması yapılan bu renk karamel ve bakır kızılı arasında bir tondur. Bu renk tonunu kullanmak isteyen bayanlara bir önerimiz var. Kesinlikle evde kendiniz denemeyin ve uzman bir kuaförde saçlarınızı boyatın. Bu renk zor bir renktir. Her saçın üzerinde Hürrem Sultanın rengine ulaşamazsınız. Bir Uzmana danışmakta fayda vardır. Biz de bu konuyla ilgili sizler için küçük bir araştırma yaptık.
 
Kış sezonunda saç boyasında ağırlık kazanan kahverengi tonları, son iki ayda bakır tonuyla yer değiştirmeye başladığını belirten Paris Kuaför’ün ortaklarından Elçin Çelikkanat “ Aydın, küçük bir yer olduğu için İstanbul ve İzmir’deki gibi çok uçuk kaçık modelleri tercih edemiyoruz. Burada uyguladığımız saç kesimleri ve renkleri bu anlamda biraz kısıtlı. Yaz sezonu nedeniyle daha çok kısa saç modellerini tercih ediyor bayanlar. Geçen yıldan beri tercih edilen Victoria Beckham tarzı halen kadınların favorileri arasında. Ayrıca düz fön tercih ediliyor” şeklinde konuştu.
 
Ayrıca yaz sezonunda saçların çok fazla yıprandığına değinen Çelikkanat, “ Yaz sezonunda saçlar deniz, güneş, tuzlu suyun etkisiyle çok fazla yıpranıyor. Röfleli ve boyalı saçlara özellikle bakım uygulanmalı. Saçlar ister istemez çok kuruyor. Ve çok sık yıkamamak gerekiyor. Saçların kendi yağıyla beslendiğini de unutmamak gerekiyor. Bu yüzden 2 günde 1 yıkamakta fayda var. Çok sık yıkamak saçlarda kurumaya yol açıyor” dedi.
 
img_3191.jpg