Kaza, dün akşam Ankara Çevreyolu Doğukent Caddesi Mamak Viyadüğü yakınlarında meydana geldi. Mamak yönünden Çankaya yönüne giden Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Ulukan Şimşek yönetemindeki 06 DR 122 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı, karşı şeride geçerek 31 yaşındaki Asena Banu Andiç yönetimindeki 06 AT 933 plakalı otomobille çarpıştı.
Kazada, hurdaya dönen 06 DR 122 plakalı otomobilin sürücüsü Ulukan Şimşek ile okul arkadaşı Batuhan Berke Aksu ve ismi henüz belirlenemeyen 3 kişi ağır yaralandı. Ortalık kan gölüne dönerken, olay yerine itfaiye ve çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılardan 2"si olay yerinde, 3"ü ise kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi. Kazadan yaralı olarak kurtulan diğer otomobilin sürücüsü Asena Banu Andiç ise Hacattepe Hastanesi'nde tedaviye alındı.


5 gence mezar olan aracın LPG tüpünün araçtan dışarı fırladığı görüldü. LPG tüpünün patlamamış olması yeni bir facianın yaşanmasını önledi.


Kaza nedeniyle çif yönlü trafiğe kapanan çevre yolu da araçların kaldırılmasının ardından yaklaşık 2 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.


Yaşamını yitiren gençlerin halı saha maçına gitmek için yola çıktıkları belirtildi. Polis, ölen diğer üç kişinin kimliklerini tespit etmek için çalışmalarını sürdüyor.