Açılışa Aydın Valisi Mustafa Malay, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu ve DSP Aydın Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Özmen katıldı.
EVKADAY başkanı Hale Kavurucu; açılış konuşmasında en önemli amaçlarının kadınların üretim ve istihdamın içinde olmaları olduğunu söyleyerek, Aydın Belediyesinin 6 yıldır kendilerine Nevzat Biçer parkında mekan desteği verdiğini, kadınların artık üretimlerinden ekonomik değer kazanmalarının altını çizdi.
Belediye Başkanı İlhami Ortekin de, konuşmasında kadın derneklerinin sorunların çözümünde mutlaka bir araya gelmeleri gerektiğini vurgulayarak “Kadınların sosyal projeler ve siyasetin içinde olmaları çok önemli. Ülkemizde özellikle ev kadınlarının hiçbir sosyal güvenceleri yok. Kadınlar artık üretkenliklerinden maddi bir gelir elde etmeli. Biz Aydın Belediyesi olarak Nevzat Biçer parkında bayanlarımıza 3 mekan tahsis ettik. Şimdi Atatürk meydanında da bir kabin vererek orada yiyecek ağırlıklı olarak kadınlarımız üretimlerinin satışını yapabilecekler” dedi.
Aydın Valisi Mustafa Malay ise, kadınların büyük bir birliktelik içerisinde hünerlerini sergilemelerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, Türk kadınına yapılan hiçbir yatırımın karşılıksız kalmayacağını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından serginin açılışı yapılırken, katılımcılar daha sonra hep birlikte sergiyi gezdi.