Çine Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında açmış olduğu bağlama ve gitar kurslarını başarıyla bitiren öğrenciler önce hünerlerini sergiledi, ardından belgelerini aldı. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde kursiyerler izleyicilerden büyük alkış aldı.
Konser ve sertifika törenine Kaymakamı İbrahim Ballı, AK Parti İlçe Başkanı Kayhan Güney, İl Genel Meclisi Üyesi Hamit Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Esnaf Kefalet 2. Başkanı Celal Özden, Esnaf Odası Başkanı Yalçın Payza, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan Halk Eğitim Merkez Müdürü Nurettin Yeşilbursa bir milleti millet yapan unsurların başında kültürün geldiğini belirterek Türk milletinin de en zengin kültüre sahip milletlerden biri olduğunu söyledi. Yeşilbursa konuşmasında “Çeşitli mozaik yapısına sahip olan kültürümüzün önemli taşlarından biri Türk halk müziği ve onun temel öğesi olan bağlamadır. Gençlerimize ve Türk halk müziği sevdalılarına bu önemli kültür mirasımızı tanıtmak sevdirmek ve yaşatmak için Halk Eğitim Merkezimizde geçtiğimiz yıllarda bağlama kursları açmıştık. Bu yıl da hem gençlere hem yetişkinlere ayrı ayrı kurs açtık. Bununla yetinmeyip kurumumuzda Türk Halk Müziği Kulübü kurarak saza ve söze gönül vermiş olan sevdalıların bir çatı altında toplanmalarını sağladık” dedi.
Açtıkları enstrüman kursların yanı sıra evrensel müziğin simgesi haline gelmiş gitar kursu da düzenlediklerini kaydeden Çine Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nurettin Yeşilbursa, her iki kursun da oldukça başarılı geçtiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
İlçe Kaymakamı İbrahim Ballı'nın tek tek kutladığı kursiyerler Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan muhteşem bir konser verdiler. Programın sorununda kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.