Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla Yenipazar Müftülüğü'nce Yenipazar K-1 Tipi Cezaevi'nde program düzenlendi. Tutuklu ve hükümlülerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte hatmi şerif, mevlid ve ilahiler okunup, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in örnek hayatı anlatıldı.
Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın ve müftülük personeli tarafından icra edilen programa tutuklu ve hükümlüler yoğun ilgi gösterdi. Cezaevi Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Müftü Mustafa Aydın, Diyanet İşleri başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana Hz Peygamberin kutlu doğumunun değişik etkinliklerle kutlandığını belirtti. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in merhamet vurgusu yeniden okunmayı, üzerinde düşünülmeyi ve şiddetin açtığı yaralara merhem olarak sunulmayı beklediğini ifade eden Aydın konuşmasında “Merhametlilerin en merhametlisi” tarafından insanlığın son ümidi olarak gönderilen Hz. Peygamber, birbirlerini sevme, birbirlerine merhamet ve şefkat göstererek bütünleşme konusunda ‘bir vücudun organlarından farksız olan’ bir toplum oluşturmakla görevlendirilmiştir. Dolayısıyla barbarlığın yaşam tarzı haline geldiği Câhiliye toplumunu şefkat, insaf ve adalet ile tanıştıran Rahmet Elçisi’nin izlediği yöntemler, belirlediği ilkeler, benimsediği tavırlar, aldığı kararlar kısacası merhameti öğretirken harcadığı çabalar modern zamanların insanı ile bir kez daha buluşturulmalıdır” dedi.
Programda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan kutlu doğum filmi, sinevizyon eşliğinde cezaevi sakinlerine sunulurken, Yenipazar ilçe müftülüğü ilahi korosu tarafından ilahi ve kasideler okundu. Program sonunda cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere, özel hazırlanmış ‘Kur’an’dan öğütler’ kitabı hediye edildi.
Programın çok faydalı olduğunu belirten tutuklu ve hükümlüler etkinliklerinden dolayı Müftülüğe teşekkür ettiler.