Son günlerdeki terör olaylarını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt"ın Irak"ın kuzeyinden bahsederken "Oralar bizim için BBG (Biri Bizi Gözetliyor) evi gibi oldu" sözlerini eleştirdi. Çiçek "Gözetliyordun da niye bunlar oldu diye adama sorarlar" dedi.

BAŞBAKAN Yardımcısı Cemil Çiçek, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu"na BBG"li sözlerle tepki gösterdi.

İddialı sözler

Çiçek, NTV"de dün katıldığı programda eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt"ın, görevde olduğu sırada Irak"ın kuzeyi için kullandığı "oralar bizim için BBG evi gibi oldu" sözleri anımsatılınca şunları söyledi: "İşte, kökünü kazıdık kazıyoruz, şunu yaptık bunu yaptık. Sorumlu mevkideki insanların çok iddialı açıklamaları terörle mücadelede bizim işimizi zorlaştırıyor. Gözetliyordun da niye bunlar oldu diye adama sorarlar. Terör konusunda bildiklerimiz bilmediklerimizin yanında devede kulak kalır. Bilinmeyeni çok bir işi konuşuyoruz. Bugün bildiğimiz bir şeyin, yarın çok daha şaşırtıcı manzaraları, tabloları çıkıyor, o nedenle iddialı konuşmak son derece yanlış. Belki iç tüketimde bunun müşterisi vardır. Helal olsun, işte böyle olacak, vurdu mu ses getirecek, falan tarzı havaya çok müsaitiz biz. Onun için de böyle bir üslup kullanıldı. Sonra böyle olaylar olunca da vatandaşın kafası karıştı. Hani bitti diyordun, kökü kazınmıştı, her tarafını gözetliyordun sorgulamaları başladı."

Biri bizi gözetliyor

Çiçek, golf oynadığı için Aktütün karakoluna yapılan saldırıdan geç haberdar olduğu ortaya çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: "Herkes tartışıyor zaten bunu. Kendisinin de bir açıklaması var. Kamuoyu bundan tatmin olmuşsa olmuştur, olmadıysa da olmamıştır. Türkiye artık daha açık bir toplum oluyor, hangi görevde olursak olalım biri bizi gözetliyor işte. Biraz daha hem konuşmamıza hem davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekir. Hassas bir noktadan geçiyoruz. Başka zaman normal olarak kabul edilebilecek bir konu, bu türlü dönemlerde toplumda bir kısım tepkilere sebep olmuştur." (Hürriyet)